Bakan Sarı şehit aileleriyle buluştu

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı: "Bir milletin geleceğine anneler yön vermektedir. Bu kıymetli topluluk ifade etmiş olduğum sözlerin en güzel örneğini oluşturuyor. Çünkü sizler ay yıldızlı bayrağımızın her dalgalandığında duyduğumuz gururun kaynağısınız. Sizler vatanı uğruna canını hiçe sayan aziz şehitlerimizi yetiştiren, onlara güç veren, başımızın tacı olan kişilersiniz"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Sarı şehit aileleriyle buluştu

ADANA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde şehit anneleri ile bir araya geldi.

Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi restoranında düzenlenen programa, Bakan Sarı'nın yanı sıra Adana Valisi Mustafa Büyük ve eşi Emine Büyük, 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şehit anneleri katıldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Fatma Güldemet Sarı, kutsal vatan toprağı uğruna evlatlarını, eşlerini ve babalarını şehitlik mertebesine uğurlayan şehit aileleri ile kahraman gaziler ile bir araya gelmekten gurur duyduklarını söyledi.

Yetiştirdikleri kahraman evlatları dolayısıyla şehit annelerine şükranlarını sunduğunu dile getiren Sarı, "Öncelikle tüm annelerin bu özel ve anlamlı gününü kutluyorum. Gözümüzün nuru, sevinç ve dert ortağımız, göğsüne başımızı yasladığımız en büyük destekçimiz, yanında her zaman çocuk kaldığımız annelerimiz için kelime seçmek, onları tanımlamak çok zor." ifadelerini kullandı.

Annelerin, çocuklarını yetiştirirken aslında bir toplumu da şekillendirdiğini dile getiren Bakan Sarı, şunları kaydetti:

"Bir milletin geleceğine anneler yön vermektedir. Bu kıymetli topluluk ifade etmiş olduğum sözlerin en güzel örneğini oluşturuyor. Çünkü sizler ay yıldızlı bayrağımızın her dalgalandığında duyduğumuz gururun kaynağısınız. Sizler vatanı uğruna canını hiçe sayan aziz şehitlerimizi yetiştiren, onlara güç veren, başımızın tacı olan kişilersiniz. Vatanımızı bölmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı Türkiye daha da güçlenerek, bölgesinde umut kapısı olmaya devam ediyor. Sizlerin bizim başımızın üstünde yeri olduğunu bir kez daha ifade ederken, şehit eşlerinin, çocuklarının, anne ve babalarının hiçbir zaman mağdur olmalarına müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz."

Vali Büyük ise "Bu vatanın birliği için, beraberliği için, bayrağımızın ilelebet dalgalanması için şehit evlatlarının arkasından 'Vatan sağolsun' diyebilecek kadar büyük bir yüreğe sahip olan şehit annelerinin sayesinde, ülkemizde huzurla ve güvenle yaşamaya devam ediyoruz." dedi.

Etkinlik, şehitler için okunan duaların ardından sona erdi.

Yorumlar