Bakan Özlü'den "Eflani Hindi Bandırması" müjdesi

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, sosyal medya hesabından Karabük'e ait "Eflani Hindi Bandırması"nın TÜRKPATENT tarafından tescilleneceğini duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Bakan Özlü'den "Eflani Hindi Bandırması" müjdesi

KARABÜK (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sosyal medya hesabından Karabük'ün Eflani ilçesine ait "Eflani Hindi Bandırması"nın Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescilleneceğini duyurdu.

Özlü, sosyal medya hesabından, ürünlere ait fotoğraflarda yayınlayarak, "Doğubeyazıt abdigör köftesi", "Tunceli şorbik çorbası", "Ahlat Bastonu", "Çınarcık İşi", "Avanos Çömleği", "Muş Çorti Turşusu", "Çankırı Yumurta Tatlısı", "Puçuko", "Batman Şam Böreği", "Akçakoca Melengücceği Tatlısı", "Şımşıpe", "Hakkari doleme, doğaba ve kıris", "Kırıkkale Keskin Tava", "Bilecik Pazaryeri Helvası" ile "Bingöl Çobantaşı Kavurması" ve "Eflani Hindi Bandırması"nın TÜRKPATENT tarafından tescilleneceğini bildirdi.

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Eflani Hindi Bandırması"nın çok özel bir yemek olduğunu söyledi.

İlçeye gelen misafirlere mutlaka ikram edildiğini de anlatan Ertuğrul, "İlçemiz hindi yetiştiriciliğiyle meşhurdur. Bu konuda profesyonel çalışmalarımız var. Bandırma da bu hindiden yapılıyor. Bu yemeğimizi, bu yöresel lezzetimizi tescillemek için daha önce başvuruda bulunduk. Bakanımız sayesinde de bu hızlandı. Bakanımızın bu duyurusu bizi çok sevindirdi. Bu lezzeti tattığını biliyoruz. İnşallah en yakın zamanda kendisine yeniden ikram etme şansımız olur. Tecil sayesinde lezzetimizin özünü koruyarak, ilçemiz dışına da taşımayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Yorumlar