Bakan Kaya'dan gazilere ziyaret

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde gazi olan Başçavuş İsmail Oğuz ve Yüzbaşı Burak Akın'ı ziyaret etti - Bakan Kaya: - "Sizler gerçek Türk askerisiniz. Sizler kahramansınız. Karşınızdakiler asker değil teröristti. Sizlerin ve milletimizin fedakarlıkları sayesinde bu hain girişimi atlattık"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kaya'dan gazilere ziyaret

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesinde gazi olan Başçavuş İsmail Oğuz ve Yüzbaşı Burak Akın'ı ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Kaya, 15 Temmuz gecesi gazi olan Başçavuş Oğuz ve Yüzbaşı Akın gibi gerçek Türk askerlerinin, hain darbe girişiminin bastırılmasında hayati roller üstlendiklerini ifade etti.

Bakan Kaya'nın ziyaretinde gazi İsmail Oğuz, 15 Temmuz’dan bu yana hiç yalnız bırakılmadıklarını belirterek, olay gecesi yaşananları şöyle anlattı:

"Ben üstünde Türk askerinin üniforması olan birine uyarmadan ateş etmem. Kendilerini uyarmak istedim. Biz kardeşiz, birbirimizin kanını dökmeyelim dedim. Teslim olmalarını, hukukun adil bir karar vereceğini söyledim. Beni tam o anda vurdular, daha sonra yaşananları hatırlamıyorum. Şu anda sağlık durumum iyi, tamamen iyileşip bir an önce görevimin başına dönmek istiyorum."

Gazi ve eşiyle yakından ilgilenen ve her zaman yanlarında olacaklarını vurgulayan Bakan Kaya, "Sizler gerçek Türk askerisiniz. Sizler kahramansınız. Karşınızdakiler asker değil, teröristti. Sizlerin ve milletimizin fedakarlıkları sayesinde bu hain girişimi atlattık." ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya, devlet, hükümet ve bakanlık olarak, şehit yakınlarının ve gazilerin maddi manevi bütün ihtiyaçlarının karşılanması için seferber olduguna işaret ederek, "Böyle kahraman evlatlar olduğu sürece bayrağımız inmeyecek, vatanımız bir ve bütün olacak. Allah sizlerden razı olsun. " değerlendirmesinde bulundu.

- "Büyük bir saldırıyı el birliğiyle atlattık"

Bakan Kaya, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargahı’nda derdest edilmeye çalışılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ı korurken, darbeciler tarafından vurulan Koruma Müdürü Piyade Yüzbaşı Burak Akın’ı da evinde ziyaret etti.

Olayda silah arkadaşı Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın’ın şehit düştüğünü anlatan Piyade Yüzbaşı Burak Akın, Bakan Kaya’ya ilk günden bu yana kendilerine gösterilen yakın ilgi için teşekkürlerini bildirdi.

Akın, "Biz her zaman ülkemizin ve bayrağımızın emrinde olduk. Bundan sonra da öyle olacak. Büyük bir saldırıyı el birliğiyle atlattık. Ülkemizi daha güzel günlerin beklediğine inanıyorum." ifadesini kullandı.

Piyade Yüzbaşı Akın ve arkadaşlarının cesurca mücadele ettiğini belirten Bakan Kaya, 15 Temmuz gecesinde Meclisin defalarca bombaladığını anlattı.

"Ama merak etmeyin, bunların hesabı tek tek sorulacak. Bütün kamu kurumlarında ve tabi ki Türk Silahlı Kuvvetlerimizde de gereken temizlik yapılacak." diyen Kaya, şehitlerin emanetleri ve gazilerin millet için büyük fedakarlık yaptığını, onlar için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yorumlar