Bakan Kaya: En ağır şekilde cezalandırılmalı

Gaziantep'te meydana gelen ve büyük infial meydana getiren cinsel istismar sonrası Kaya, aileyi ziyaret etti ve açıklamalarda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kaya: En ağır şekilde cezalandırılmalı
Bakan Kaya, cinsel istismar iddiasına ilişkin, "Bu iğrenç istismar olayı toplumumuzun tüm fertleri ile bir anne olarak şahsımın da vicdanında büyük bir infial yaratmıştır" dedi.

Kaya, kentteki temasları kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan Suriyeli aile ile görüştü. Bebekle bir süre ilgilenen ve sağlık durumu hakkında bilgi alan Kaya, daha sonra yaptığı açıklamada, olayın meydana geldiği ilk andan itibaren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli uzman personelin aile ile görüşerek her türlü desteği verdiğini ifade etti.

Bakan Kaya, şunları kaydetti:
"Ailemizi ve bebeğimizi hemen koruma altına aldık. Bazı basın yayın mecralarında ve sosyal medyada çıkan 'bebeğin öldüğü' şeklindeki asılsız haberler aileyi ve bizleri çok üzüyor. Çok şükür bebeğimizin sağlık durumu iyi. Doktorlarımız ve uzman psikologlarımızla bebeğimiz ve ailesinin yanındayız. Bakanlık olarak, bu insanlık dışı suçun failinin en kısa sürede ve en ağır şekilde cezalandırılması için mahkeme sürecinin takipçisiyiz. Bu iğrenç istismar olayı toplumumuzun tüm fertleri ile bir anne olarak şahsımın da vicdanında büyük bir infial yaratmıştır."

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 19 Ağustos 2016 tarihinde bir çobanın aynı çiftlikte çalışan Suriye vatandaşı aile tarafından emanet edilen kız bebeğe cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmiş, zanlı gözaltına alınmıştı.

Yorumlar