Bakan Eroğlu'nun kabulü

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "(OHAL kararı alınması) Sıkıyönetim gibi anlaşılmaması lazım. Özellikle millete karşı OHAL uygulanmıyor, bazı devletin unsurlarına karşı uygulanacak. Milletimiz rahat olsun. Özellikle ekonomi konusunda falan, iş adamları, sanayiciler için hiçbir engel yok. Hatta onların önünü açacağız, turkuaz halı sereceğiz" - "Vatandaşlarımız, iş adamlarımız, sanayicilerimiz işine, gücüne baksın. Her zamankinden daha hızlı yatırımlar yapılacak, her zamankinden daha çok iş adamlarımıza, sanayicilerimize destek vereceğiz, işlerini daha da kolaylaştıracağız. Ekonomide vesaire hiçbir problem olmayacak"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu'nun kabulü

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de 3 ay süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) kararı alınmasıyla ilgili, "Sıkıyönetim gibi anlaşılmaması lazım. Özellikle millete karşı OHAL uygulanmıyor, bazı devletin unsurlarına karşı uygulanacak. Milletimiz rahat olsun. Özellikle ekonomi konusunda falan, iş adamları, sanayiciler için hiçbir engel yok. Hatta onların önünü açacağız, turkuaz halı sereceğiz." dedi.

Bakan Eroğlu, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo'yu makamında kabul etti.

Kabul öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Eroğlu, İtalya ile ortak projelerinin bulunduğunu, bu çalışmalardan memnun olduklarını, iş birliğini daha da artıracaklarını belirtti.

Büyükelçi Mattiolo da böyle bir dönemde kendilerine zaman ayırdığı için Bakan Eroğlu'na teşekkürlerini ileterek, bu görüşmenin Türkiye-İtalya arasındaki iş birliğini artırmak için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Bakan Eroğlu, "Türkiye'de 3 ay süreyle OHAL kararı alınmasıyla" ilgili bir soruya, "Sıkıyönetim gibi anlaşılmaması lazım. Özellikle millete karşı OHAL uygulanmıyor, bazı devletin unsurlarına karşı uygulanacak. Milletimiz rahat olsun. Özellikle ekonomi konusunda falan, iş adamları, sanayiciler için hiçbir engel yok. Hatta onların önünü açacağız, turkuaz halı sereceğiz." yanıtını verdi.

Bugün kendisini arayarak, "İtalya ile ortak yatırımımız var ne yapıyım?" diye soran bir iş adamına, "Biz, sizlerin önüne turkuaz halı sereceğiz, İtalyanlara da bunu söyle, ben de geleceğim onun temelini atacağım." dediğini aktaran Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu, vatandaşların daha güzel yaşamaları, darbe olmaması için yapılan bir uygulamadır. Bazıları bunu 'sıkıyönetim' gibi çarpıtmak istiyor, öyle bir durum yok. Fransa'da da uygulanmıştır benzer şey, Türkiye'de uyguluyoruz. İnsanların hayat tarzı, yaşam şekliyle ilgili bir şey yok. Onların hak ve özgürlükleri en iyi şekilde korunacak. Mal ve can emniyetleri darbecilere karşı korunacak, maksadımız budur. Zaten bununla ilgili esaslar da yayımlanacak. Vatandaşlarımız, işadamlarımız, sanayicilerimiz işine, gücüne baksın. Her zamankinden daha hızlı yatırımlar yapılacak, her zamankinden daha çok işadamlarımıza, sanayicilerimize destek vereceğiz, işlerini daha da kolaylaştıracağız. Ekonomide vesaire hiçbir problem olmayacak."

- "Demokrasi karşıtı hareketlere karşı çıkılmalı"

Eroğlu, OHAL'in millete değil, devletin bazı unsurlarına karşı çıkarıldığını vurgulayarak, "Her şey millet için." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Bakan Eroğlu, Mattiolo'ya Kütahya çinisi, Mattiolo'da Eroğlu'na İtalyanların Türkiye'deki arkeolojik çalışmalarının yer aldığı bir kitap hediye etti.

Bu sırada, darbe girişimini lanetleyen İtalyan Hükümeti'ne teşekkürlerini ileten Bakan Eroğlu, bütün dünyanın, demokrasi karşıtı hareketlere karşı çıkması gerektiğini bildirdi.

Görüşme, konuşmaların ardından basına kapalı gerçekleşti.


Yorumlar