Bakan Eroğlu, yaralıları ziyaret etti

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Bu mesele AK Parti meselesi değil, devletin bekası ve milletin selameti açısından önemliydi. Herkes devletine, millletine, bayrağına sahip çıktı. Dolayısıyla 79 milyon vatandaşımıza şükran borçluyuz" - "Bu zaferin esas sahibi milletimizdir. Kahraman polislerimiz, kendilerini FETÖ'ye satmış askerlerin dışındaki diğer askerlerimiz, emniyet özel harekatı velhasıl milletimizin tamamı dimdik ayakta durdu ve bunu ilk defa, çok kısa zamanda, 24 saat olmadan sonlandırdı"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu, yaralıları ziyaret etti

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu mesele AK Parti meselesi değil, devletin bekası ve milletin selameti açısından önemliydi. Herkes devletine, millletine, bayrağına sahip çıktı. Dolayısıyla 79 milyon vatandaşımıza şükran borçluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanarak, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde tedavi gören yaralıları Başhekim Nurullah Zengin ve AK Parti Ankara Kadın Kollları Başkanı Mualla Varol ile ziyaret eden Eroğlu, "Bu olayın esas kahramanları sizlersiniz" diyerek yaralılara Başbakan Binali Yıldırım'ın selamını iletti.

Yaralıların hikayelerini ve "kanımızı yerde bırakmayın" çağrılarını dinleyen Eroğlu, yapanların cezalandırılacağı sözünü verdi.

Bakan Eroğlu, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşananların FETÖ'nün çok büyük bir ihaneti olduğunu söyledi.

Darbe girişimi sırasında yapılanları hatırlatan Eroğlu, "Böyle bir ihanet tarihimizde görülmedi. Ama Allah'a şükürler olsun, bakın burada gezdiğimiz yerlerde vatandaş, 'Ben bu vatan için, bayrak için canımı seve seve vermeye hazırım. Çünkü bu ihaneti gördüm.' diyor. Neticede bu kahramanların sayesinde ülkemiz bu terör belasından ve FETÖ'nün darbe girişiminden kurtuldu. Bu zaferin esas sahibi milletimizdir. Tabii kahraman polislerimiz, kendilerini FETÖ'ye satmış askerlerin dışındaki diğer askerlerimiz, emniyet özel harekatı velhasıl milletimizin tamamı dimdik ayakta durdu ve bunu ilk defa, çok kısa zamanda, 24 saat olmadan sonlandırdı." diye konuştu.

Bütün kurumların bu ihanete karşı ortak hareket ettiğini vurgulayan Eroğlu, "Millet ülkemize, bayrağımıza sahip çıktı, dolayısıyla en büyük teşekkürümüz millete." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar dileyerek, böyle bir felaketin tekrar yaşanmaması temennisinde bulundu.


- "Her biri birer kahraman"

Milletin ferasetine ve anlayışına hayran olduğunu dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Başka bir ülkede böyle bir millet yok. Bizim milletimiz kahraman bir millet. Milletimizin tankın üzerine çıkıp da tankı teslim alması, göğsünü silahlara siper etmesi, helikopterden atılan ateşlere karşı durması gerçekten büyük bir kahramanlık. Buradakileri de o maksatla ziyaret ettik. Sayın Başbakanımızın selamını ilettik. Bunlara sahip çıkmamız gerekir. Vatan evlatları bunlar, her biri birer kahraman. Ziyaretimizin gayesi budur. Bunlara sahip çıkacağız. 'Bizim kanlarımız yerde kalmasın' dediler. En ağır şekilde cezalandırılacak, hepsini teslim alacağız. Çünkü devletimiz güçlüdür, hükümetimiz şu anda dimdik ayakta, devletimiz ayakta. O açıdan bunlara gereken ceza verilecek."

Darbe girişimine karşı bütün partilerin bir araya geldiğinin altını çizen Eroğlu, bütün siyasi partilerin genel başkanlarına ve mensuplarına teşekkür etti. Eroğlu, "Bu mesele AK Parti meselesi değil, devletin bekası ve milletin selameti açısından önemliydi, herkes devletine, milletine, bayrağına sahip çıktı. Dolayısıyla 79 milyon vatandaşımıza şükran borçluyuz. Bütün milletimizle gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Yoğun bakımdaki 10 hastanın hayati tehlikesi var"

Başhekim Prof. Dr. Nurullah Zengin ise olay günü 261 yaralının hastaneye geldiğini, tedavisi tamamlanan yaralıların hastaneden ayrıldığını, 68 hastanın tedavi altında olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Zengin, yoğun bakım servisinde tedavi gören 10 hastanın hayati tehlikesinin bulunduğuna işaret ederek, diğer yaralıların takiplerinin servislerde yapıldığını söyledi.

Yaralanmaların çoğuna kurşun ve şarapnel parçalarının neden olduğunu anlatan Zengin, "Bir hekim olarak her gün çok farklı hastalarla muhattap oluyoruz. Tüm hastalarımıza tıbbi hizmet vermek bizim sorumluluğumuz ama bu hastalara biz aynı zamanda bir minnet borçluyuz, bir vatandaş olarak. O duygularla elimizden gelenin en iyisini yaparak, her türlü fedakarlıkla tedavi hizmeti vermekten ayrı bir mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar