Bakan Ala, şehit asker için okutulan mevlide katıldı

- İçişleri Bakanı Ala, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 17 Ağustos 2011'de terör örgütü PKK'nın yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar için okutulan mevlide katıldı

Google Haberlere Abone ol
Bakan Ala, şehit asker için okutulan mevlide katıldı

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 17 Ağustos 2011'de terör örgütü PKK'nın yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Binbaşı Yavuz Başayar için okutulan mevlide katıldı.

Şehit Binbaşı Başayar için Yenimahalle Demetevler Öz Elif Camisi'nde öğle namazı öncesi mevlit okundu.

Bakan Ala, camiye gelişinde şehidin babası İsmail Başayar'a sarılırken, diğer vatandaşlarla da tokalaşarak selamlaştı.

Mevlit programına Bakan Ala ve şehidin babası İsmail Başayar'ın yanı sıra ailesi, yakınları, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, şehidin meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, şehit Başayar için Kuranı Kerim ve mevlit okundu, daha sonra 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar ile bütün şehitler için dua okundu.

Mevlidin ardından Bakan Ala, cami yakınında bulunan şehit Başayar'ın evini ziyaret etti.

37 yaşındaki şehit Binbaşı Başayar, 17 Ağustos 2011'de saat 05.45 sıralarında Hakkari Çukurca yolu valilik çeşmesi bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit oldu.

İki çocuk babası şehit Binbaşı Başayar'ın bir kardeşinin de halen Polis Özel Harekat biriminde görev yaptığı öğrenildi.

Yorumlar