Bahreyn'in Şii din adamını vatandaşlıktan çıkarması

-Sadr Hareketi lideri Sadr: -"Kahraman Irak halkını ülkenin her tarafında dünyadaki mercileri ve özellikle Şeyh Kasım'ı desteklemeleri için cuma günü gösteri düzenlemeye çağırıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Bahreyn'in Şii din adamını vatandaşlıktan çıkarması

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Bahreyn'de vatandaşlıktan çıkarılan Şeyh İsa Ahmed Kasım'a destek için gösteri çağrısı yaptı.

Sadr, yayımladığı açıklamada, Bahreyn'deki Şiilerin lideri muhalif din adamı Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasını "uluslararası mezhepçiliğin kutsanması" olarak nitelendirdi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bu tür girişimler sadece Bahreyn'in değil, terör hegemonyasını desteklemek için tüm İslam aleminin birliğini hedef alıyor. Bahreyn halkının beyaz devrimine devam etmesi gerekiyor. Kahraman Irak halkını ülkenin her tarafında dünyadaki mercileri ve özellikle Şeyh Kasım'ı desteklemeleri için cuma günü gösteri düzenlemeye çağırıyoruz."

Bahreyn İçişleri Bakanlığı dün, "Kasım'ın mezhepçilik ve şiddet propagandası yaparak dış güçlerin çıkarları için çalışması" nedeniyle vatandaşlıktan çıkarıldığını açıklamıştı.

Yorumlar