Bahreyn'de muhalefet partisinin faaliyetleri durduruldu

- Şii muhalif grup Vifak Hareketi'nin faaliyetlerinin durdurulması, merkezinin kapatılması ve mal varlığına el konulmasına karar verildi

Google Haberlere Abone ol
Bahreyn'de muhalefet partisinin faaliyetleri durduruldu

MANAMA (AA) - Bahreyn'de Şii muhalefet partisi Vifak Hareketi'nin faaliyetlerinin durdurulması, merkezinin kapatılması ve mal varlığına el konulması yönünde karar alındı.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan habere göre, Adalet, İslami İşler ve Vakıflar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Vifak Hareketi'nin feshedilmesi talebiyle açılan davada, son hüküm verilene kadar hareketin merkezinin kapatılması, mal varlığına el konulması ve faaliyetlerinin yasaklanması yönünde karar çıktığı belirtildi.

Açıklamada, davanın, yargının verdiği hükümlerle hoşgörü ve birlikte yaşama gibi vatandaşlık kurallarına saygısızlık, terörü, şiddeti ve aşırılığı besleyen ortam oluşturma, ülkenin içişlerine yabancı müdahalesi için çağrı gibi sebeplerle açıldığı ve alınan kararın hızlandırılmış bir karar olduğu ifade edildi.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, üç gün önce aldığı kararla din ve siyasetin aynı platformdan yapılmasını yasaklamıştı.

Vifak Hareketi Genel Sekreteri Ali Selman da "Kamu barışını bozacak şekilde nefrete ve yasalara karşı çıkılmasına teşvik, İçişleri Bakanlığı çalışanlarını paralı asker ve terör örgütlerine üye olma yakıştırması yaparak tahkir etmek" suçlarından geçen haziran ayında 4 yıl hapisle cezalandırılmıştı. Selman'ın cezası, 30 Mayıs'ta 9 yıla çıkarılmıştı.

Bahreyn 2011 yılında "daha fazla demokrasi ve reform" talebiyle Şii ve Sünni muhalefetin desteklediği gösterilere sahne olmuş, olaylar karşısında hükümetin sert tutumu nedeniyle muhalefetteki Vifak Hareketi milletvekilleri istifa etmişti.

Yorumlar