Bağlar'da bombalı aracı bırakan terörist etkisiz hale getirildi

- Lice ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen 5 teröristten birinin, Bağlar ilçesinde 8 polis memurunun şehit olduğu saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan ve aynı ilçede 12'si polis 45 kişinin yaralandığı bombalı saldırının talimatını veren "Masiro" kod adlı terörist Mervan Erdem olduğu belirlendi - Birçok bombalı saldırıya karışan Erdem'in üzerinden PKK'nın Sur ile ilgili "strateji haritası" çıktı

Google Haberlere Abone ol
Bağlar'da bombalı aracı bırakan terörist etkisiz hale getirildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen müşterek operasyonda etkisiz hale getirilen 5 teröristten birinin, Bağlar ilçesinde 8 polis memurunun şehit olduğu saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan ve aynı ilçede 12'si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren "Masiro" kod adlı terörist Mervan Erdem olduğu tespit edildi.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sürüyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, operasyon kapsamında dün Yalaza köyü kırsalında etkisiz hale getirilen 5 teröristten birinin örgütün sözde grup sorumlularından "Masiro" kod adlı Mervan Erdem olduğu belirlendi.

PKK'lı Erdem'in, 31 Mart'ta Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik devam eden çalışmalar için Diyarbakır'da geçici olarak görevlendirilen personelin içinde bulunduğu zırhlı servis aracının geçişi sırasında düzenlenen ve 8 polis memurunun şehit olduğu, 14'ü polis 29 kişinin yaralandığı saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan ve Bağlar Batıkent Kavşağı'nda 10 Mayıs'ta polis aracına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının talimatını veren terörist olduğu ortaya çıktı.

- Üzerinden PKK'nın Sur'daki "strateji haritası" çıktı

Terörist Erdem'in Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında terör örgütünün sözde "mahkemeleri"nde sorgulama yaptığı, bazı teröristler hakkında infaz da dahil bazı ceza kararları verdiği öğrenildi.

Etkisiz hale getirilen teröristin üzerinden terör örgütü PKK'nın Sur ile ilgili "strateji haritası" çıktı. Daha önce gözaltına alınan teröristlerin, söz konusu terörist ile ilgili, "Masiro bir iki gün ortada yoksa o günlerde saldırı yapılabilir. Patlayıcı, silah tedariğini Masiro sağlıyor" ifadelerinde bulunduğu tutanaklarda yer alıyor.

- Terör saldırıları

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde 31 Mart'ta, kente geçici olarak görevlendirilen personelin içinde bulunduğu zırhlı servis aracının geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, patlamada 8 polis memuru şehit olmuş, 14'ü polis 29 kişi yaralanmıştı.

Saldırıda kullanılan beyaz renkli otomobili olay yerine bırakan kişinin "Masiro" kod adlı Mervan Erdem, servis aracının geçişi sırasında bombayı uzaktan kumandayla patlatan örgüt mensubunun ise "Rezan Farkin" kod adlı Nezir Çiçek olduğu tespit edilmişti. Terörist Erdem'in aracı bıraktıktan sonra olay yerinden ayrılırken görüntüsü güvenlik kamerasına yansımıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 şüpheliden 6'sı tutuklanmış, 6'sı ise serbest bırakılmıştı. Hain saldırının, teröristlerce rehin tutulan müteahhit M.İ'nin gasbedilen aracıyla gerçekleştirildiği belirlenmişti.

Bağlar ilçesi Batıkent Kavşağı'nda ise 10 Mayıs'ta polis aracına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 12'si polis 45 kişi yaralanmış, terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu sebebiyle gözaltındayken doktor raporu almak için hastaneye götürülmekte olan şüphelilerden 3'ü hayatını kaybetmişti.






Yorumlar