Bağırsağından 10 santimlik 2 tel çıkarıldı

- Antalya'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden kişinin bağırsağından, ameliyatla 2 adet 10 santimetre uzunluğunda tel çıkarıldı - Ameliyatı yapan doktor Dinç: "Yabancı cisim fark edilmeseydi çok daha ciddi bir durum oluşabilir ve ölümcül olabilirdi" - Hasta Hazar: "Teli görünce çok şaşırdım. Nasıl mideme girdiğini hiç bilmiyorum. En son kokoreç yemiştim. Ondan şüpheleniyorum"

Google Haberlere Abone ol
Bağırsağından 10 santimlik 2 tel çıkarıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'da, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın bağırsağından 10 santimetre uzunluğunda 2 adet tel çıkarıldı.

Kepez ilçesi Teomanpaşa Mahallesi'nde yaşayan 44 yaşındaki Mutlu Hazar, 4 gün önce şiddetli karın ağrısıyla Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Atatürk Devlet Hastanesine başvurdu. Genel cerrahi bölümünden Doç. Dr. Bülent Dinç tarafından yapılan tetkiklerde, Hazar'ın ince bağırsağında 2 adet tel bulunduğu tespit edildi. Teller, yapılan cerrahi müdahale ile çıkarıldı.

Ameliyatı yapan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın şikayetlerinin hastaneye gelmeden 8 gün önce başladığını söyledi.

Hastanın karın bölgesine kamera ile girdiklerinde yabancı cismi farkettiklerini anlatan Bülent Dinç, "İnce bağırsakta birbirine dolaşmış 2 tel parçasının bağırsakta 4 deliğe yol açtığını gördük. Teli çıkarıp bağırsağın delik olan yerlerini onardık. Genelde bu tür hastalar çok ciddi iltihap ve apse ile karşımıza çıkar. Bu hasta şanslı, çünkü komplikasyonlar oluşmamış." dedi.

Bağırsakta yabancı cisim vakalarının genelde çocuklarda görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Dinç, bu hastaların yüzde 90'ında yabancı cismi vücudun kendi kendine attığına dikkati çekti.

Dinç, "Çok nadir bir şekilde kısmi bağırsak delinmesine sebep olur. Yabancı cisim yutan hastaların yüzde 3'ü açık cerrahi ameliyatı yapılır. Hastamız da bu hastalardan birisi. Yabancı cisim fark edilmeseydi çok daha ciddi bir durum oluşabilir ve ölümcül olabilirdi." diye konuştu.

Karın ağrılarından kurtulduğu için mutlu olduğunu dile getiren Mutlu Hazar ise "Teli görünce çok şaşırdım. Nasıl mideme girdiğini hiç bilmiyorum. En son kokoreç yemiştim. Ondan şüpheleniyorum." ifadelerini kullandı.

Hazar, telleri hatıra olarak saklayacağını da belirtti.

Yorumlar