'Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum'

- Down Sendromu Derneği öncülüğünde yürütülen ''Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum'' projesinin kapanış toplantısı yapıldı

Google Haberlere Abone ol
'Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum'

İSTANBUL (AA) - Down Sendromu Derneği öncülüğünde Sabancı Vakfı desteğiyle yürütülen ''Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum'' projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Kapanışta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Önal İnaltekin, engellilerin çalışma haklarının yasayla belirlendiğini, engelli ailelere yardım edilmesi gerektiğini anlattı.

İnaltekin, ''Ailelerin yaşadığı sıkıntıları kimseler görmüyor. Onlara destek olunması gerekmektedir. Engel durumu farklı olan kardeşlerimize iş ortamlarını açmalıyız.'' dedi.

İŞKUR İl Müdürü Muharrem Çoşkun ise 2015 yılında İstanbul'da İŞKUR'a 12 bin 500 kişinin başvurduğunu belirterek, ''Bunlardan 10 bin 600 kişi işe yerleştirilmiştir. Engelli grupları birbirinden farklıdır. 2016 yılının ilk 5 ayına baktığımız da ise başvuru sayısı 5 bin 700, işe yerleşen 4 bin 300'dur. Ailelerin de engellileri iş hayatına hazırlaması gerekmektedir.'' diye konuştu.

Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin de projeyi sahiplenip destek olanlara teşekkür etti.

Projede yapılan işin çok önemli olduğunu dile getiren, ''Engelli insanlar istihdam edildiği zaman hayata bağlanıyor. Bu insanların iş hayatında olması çok güzel.'' dedi.

Sabancı Vakfı Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Rana Kotan ise projeye vakıf olarak destek olduklarını, engelli haklarına çok değer verdiklerini söyledi.

Down Sendromu Derneği Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen de 2012'de başlattıkları projeyi sürekli geliştirdiklerini belirtti.

Çok fazla insanın projede çalışmak için kendileriyle iletişime geçtiğini anlatan Ekmen, şunları söyledi:

''4 senede toplam 41 kişiyi istihdam ettik. 8 ilde 12 farklı şirkette çalışıyorlar. Bu başarıdan dolayı çok mutluyuz. 2015'te Sabancı Vakfının desteğiyle projeyi farklı bir yere taşıdık. Bu projeye değerli insanlar kattık. Yaptığımız ortak çalışmanın ardından saha çalışmaları yaptık, veriler elde ettik. 20 büyük işveren, 50 aileyle görüşerek kayıt aldık. Çalışan gençlerimizi her cumartesi eğitime aldık. Onlara ATM'den para çekmeyi, maaşlarını ne yapacaklarını anlattık ve onların dışında nasıl tek başlarına hareket edecekleri konusunda konuştuk.''

Konuşmaların ardından projede emeği geçenlere plaket verildi.

Yorumlar