Bağımsız Katalonya bayrağının yasaklanmasına tepkiler

- Katalonya Başkanı Puigdemont, bağımsız Katalonya bayrağının Kral Kupası finalinin oynanacağı Vicente Calderon Stadı'nda açılmasına yasak getirilmesinden dolayı maça gitmeyeceğini açıkladı - Katalonya Cumhuriyetçi Solu'nun (ERC) İspanya Meclis Sözcüsü Tarda, Barcelona'nın final maçına çıkmaması gerektiğini savundu - Barcelona Kulübü, bağımsız Katalonya bayrağı açılmasına getirilen yasağı "ifade özgürlüğüne bir saldırı" olarak değerlendirdi

Google Haberlere Abone ol
Bağımsız Katalonya bayrağının yasaklanmasına tepkiler

MADRİD (AA) - İspanya'da Barcelona ve Sevilla takımlarının Kral Kupası finalini oynayacağı Vicente Calderon Stadı'nda bağımsız Katalonya bayrağının açılmasının yasaklanması polemiğe neden oldu.

Madrid Valisi Concepcion Dancausa'nın, 22 Mart'ta oynanacak Kral Kupası finalinde bağımsız Katalonya bayrağının statta açılmasına izin verilmeyeceği ve polisin stat girişlerinde taraftarları iki kez arayacağı yönündeki açıklaması ayrılıkçı Katalan siyasi liderlerden büyük tepki aldı.

Katalonya Özerk Yönetim Başkanı Carles Puigdemont, "Binlerce Katalanın ifade özgürlüğüne karşı büyük bir ihlal" olarak değerlendirdiği bağımsız Katalonya bayrağının yasaklanması kararını protesto etmek için final maçına gitmeyeceğini söyledi.

Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) İspanya Meclisi Sözcüsü Joan Tarda ise söz konusu yasaktan dolayı Barcelona'nın final maçına çıkmaması gerektiğini savundu.

Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Oriol Junqueras da tepkisini "Bu tamamen demokratik bir bayraktır ve herkes saygı göstermelidir. Demokratik bir bayrağın yasaklanmasıyla ilgilenen bir hükümet kabul edilebilir bir şey değildir." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Barcelona Kulübü de yazılı açıklama yaparak, Kral Kupası final maçında bağımsız Katalan bayrağı açılmasına yasak getirilmesi kararını "hata" olarak değerlendirdi.

Açıklamada, "Barcelona Futbol Kulübü bu kararı İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde tanınan, her bireyin düşüncülerini ve görüşlerini özgürce ifadesinde temel bir hak olan ifade özgürlüğüne bir saldırı olarak değerlendiriyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Katalan kulübü, Kral Kupası finalinin "iyi bir ortamda gerçekleşmesi" için Madrid Valiliğine "sorumlu hareket etme, kurumlar arası hoşnutsuzluktan kaçınma ve kulüplerle işbirliğinde bulunma" çağrısı yaptı.

Yorumlar