"Bağımlılığa Karşı Uluslararası İşbirliği Protokolü" imzalandı

- Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Uluslararası Yeşilay Federasyonu, ulusal ve uluslararası platformda bağımlılıklarla mücadele etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdöl: - "Attığımız bu imza tüm dünya gençliğini ilgilendiren bir imza olacak. İnşallah bu imzanın sonunda bereketli işler yaparız. Ülke ve dünyamızın gençliği için faydalı işler üretiriz"

Google Haberlere Abone ol
"Bağımlılığa Karşı Uluslararası İşbirliği Protokolü" imzalandı

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Uluslararası Yeşilay Federasyonu, ulusal ve uluslararası platformda bağımlılıklarla mücadele etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Fatih'teki Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezinde düzenlenen imza töreninde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ile Uluslararası Yeşilay Federasyonu (UYEF) Genel Başkanı ve Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Karaman da hazır bulundu.

Törende konuşan Erdöl, Yeşilay üyesi ve gönüllüsü olduğunu belirterek, Yeşilay'ın uluslararası mahiyette büyük açılım yaptığına dikkati çekti.

Gençliğin ve geleceğin en büyük tehdit unsurunun bağımlılık olduğunu vurgulayan Erdöl, "Dünyada ve ülkemizde genç nüfus büyük bir imkan ama o derecede de büyük bir risk taşıyor. Büyük imkanlar büyük risklerle beraber olurlar. Bu gençliği biz eğer bağımlılıktan koruyamazsak çok büyük bir tehdit unsuru olarak karşımıza çıkacaklar. Attığımız bu imza tüm dünya gençliğini ilgilendiren bir imza olacak. İnşallah bu imzanın sonunda bereketli işler yaparız. Ülke ve dünyamızın gençliği için faydalı işler üretiriz." diye konuştu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Öztürk, imzalanan protokolle bağımlılıklar üzerine ortak bir çalışma alanı oluşturmak, birlikte programlar, projeler geliştirmek ve bilimsel temelli işbirliği faaliyetleri düzenlenmesinin amaçlandığını belirtti.

Öztürk, Erdöl'ün sigara ve bağımlılıkla mücadele konusunda uluslararası düzeyde çalışmalar yaptığını anlatarak, "İnşallah yeni görevinde bu iş birliğini hem daha resmi hem de işlevsel bir hale getireceğiz." dedi.

UYEF Başkanı Karaman ise federasyonun kısa sürede 30 ülkede teşkilatlandığını ve 2017 sonuna kadar bu sayıyı 100 ülkeye çıkaracakları bilgisini vererek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin beşeri sermayesinden, bilgi birikiminden uluslararası anlamda faydalanacaklarını dile getirdi.

Yorumlar