Bağımlı oğlunun tedavisi için yardım bekliyor

- Denizli'de oturdukları evi ateşe vererek kullanılamaz hale getiren genç, polis tarafından gözaltına alındı - Gencin babası, madde bağımlısı olduğunu söylediği oğlunun rehabilitasyonu için yetkililerden yardım bekliyor

Google Haberlere Abone ol
Bağımlı oğlunun tedavisi için yardım bekliyor

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde evlerini ateşe vererek kullanılamaz hale getiren genç polis tarafından gözaltına alındı, gencin babası, madde bağımlısı olduğunu söylediği oğlunun rehabilitasyonu için yardım bekliyor.

Hacıkaplanlar Mahallesi'nde Zafer K. ile oğlu Ü.U.K'nın yaşadığı evde çıkan yangın, komşularının ihbarı üzerine itfaiye ekiplerince söndürüldü. Alevler, evdeki eşyaların büyük bölümünü kullanılmaz hale getirirken, yangını kasıtlı çıkardığı gerekçesiyle Ü.U.K. (23) gözaltına alındı.

Olayın ardından gazetecilere açıklama yapan baba Zafer K (59), evde olmadığı sırada oğlunun yangını kasıtlı çıkardığını ileri sürdü.

Oğlu Ü.U.K'nın uzun süredir madde bağımlısı olduğunu, tedavisine yönelik girişimlerden sonuç alamadıklarını, kendisine ve çevresine zarar vermeyi sürdürdüğünü savunan Zafer K, "Bize ve çevresine her an zarar verebileceği endişesini yaşıyoruz. Bıçaklayacağını, öldüreceğini söylüyor, yoldan geçenlere saldırıyor, evlerin, arabaların camlarını kırıyor. Kontrol altında tutmak için gece de uyumamaya, yanında beklemeye çalışıyorum. Yalnız bıraktığımda bu tür sonuçlarla karşılaşıyorum." diye konuştu.

Oğlunun bağımlılıktan kurtulması için yaptığı girişimlerden sonuç alamamaktan bıktığını, psikolojisinin bozulduğunu, birkaç gün önce intihar girişiminden polisler tarafından vazgeçirildiğini anlatan Zafer K, oğlunun toplum içinde sorunsuz yaşayan birey haline gelmesini istediğini söyledi.

Zafer K, şunları dile getirdi:

"Profesyonel futbol oynadım, eski futbolcuyum. Antrenörlük yaptım, bin 279 lisanslı futbolcu yetiştirdim, biri boşta gezmiyor, toplum içine soktum, onlarla gurur duyuyorum. Onlarla ilgileneyim derken kendi oğlumu kaçırdım, sahip çıkamadım. Üzüntü içerisindeyim. Çocuğumla ilgilenmek için antrenörlüğü bıraktım. Yetkililerden oğlumun tedavisinde destek bekliyorum, onun topluma kazandırılmasını istiyorum."

Mahalle sakinlerinden İsmet Ulutürk de mahallelinin yaşanılanlardan rahatsız ve tedirgin olduğunu belirterek, yetkililerden konuya çözüm bulmasını beklediklerini anlattı.

Yorumlar