Bağdat'ta Kurban Bayramı'na doğru

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'taki hayvan pazarlarında Kurban Bayramı dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor. Bağdat'ın doğusundaki Belediyat bölgesinde...

Google Haberlere Abone ol
Bağdat'ta Kurban Bayramı'na doğru

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'taki hayvan pazarlarında Kurban Bayramı dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor.

Bağdat'ın doğusundaki Belediyat bölgesinde kurban satıcıları sabahın erken saatlerinden itibaren pazardaki yerlerini almaya başlıyor. Küçük ve büyük baş hayvan satışlarının yapıldığı pazardaki satıcılar, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve yaşanan şiddet olaylarının satışları olumsuz etkilediğini dile getiriyor.

AA muhabirine konuşan hayvan satıcısı Faysal Ebu Hüseyin, "Kurban Bayramı'na birkaç gün kala küçük ve büyükbaş hayvanlara yönelik talep artar. Ancak içinde bulunduğumuz ekonomik kriz ve artan terör olayları ne yazık ki piyasamızı olumsuz etkiliyor." dedi.

Ebu Hüseyin, ekonomik krizin hayvan satışlarına etkisinin büyük olduğuna dikkati çekerek, "Eskiden insanlar bayramdan yaklaşık bir hafta veya 10 gün önce kurbanlarını satın alırdı. Ancak bayrama birkaç gün kalmasına rağmen pazarda durgunluk yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

Bağdatlı Adnan Zubeydi de, "Birkaç gündür buraya Kurban Bayramı sabahı adağımı yerine getirmek için küçükbaş hayvan bakmaya geliyorum. Ancak fiyatları yüksek buluyorum. Hükümetin bahsettiği ekonomik krizi gerçekten yaşıyoruz. Terör saldırıları da aralıksız devam ettiği için bayrama buruk giriyoruz." diye konuştu.

Şiddet olaylarının yaşandığı Bağdat'ta Kurban Bayramı'nda da saldırıların yaşanabileceği uyarısı yapılıyor.

Bağdatlıların bir kısmı her bayram olduğu gibi bu bayramı da ülkenin kuzeyinde daha güvenli buldukları Erbil, Süleymaniye, Duhok kentleri ya da Türkiye, İran, Mısır ve Körfez ülkelerinde geçirmeyi tercih ediyor.



Yorumlar