Bağdatlılar 50 derecelik sıcakta Dicle'de serinliyor

- Kavurucu sıcakların görüldüğü Irak'ta, elektrik kesintileri ve maddi imkansızlık nedeniyle "serinleme" konusunda ellerinde az seçenek kalan bazı vatandaşlar, çareyi Dicle Nehri'nde yüzmekte buluyor

Google Haberlere Abone ol
Bağdatlılar 50 derecelik sıcakta Dicle'de serinliyor

BAĞDAT (AA) - Irak'ta elektrik kesintileri ve maddi imkansızlık nedeniyle "serinleme" konusunda ellerinde az seçenek kalan bazı vatandaşlar, termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği kavurucu sıcaklarda çareyi Dicle Nehri'nde yüzmekte buluyor.

İnsanlar, kötü sağlık koşullarına rağmen serinlemek için Dicle Nehri'nde akın ediyor.

Ammar Şahap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gördüğünüz bu su temiz değil ama hem artan hava sıcaklığı hem de maddi durumumuzun kötü olmasından dolayı burada yüzmeyi tercih ediyoruz. İşçiyim, eve yorgun dönünce su bulamıyorum. Kapalı yüzme havuzları da pahalı olduğu için buraya geliyorum." dedi.

- "Yüzmeyi Dicle'de öğrendim"

Resul Abdulmuhsin ise, "Yaz aylarında sık sık Dicle Nehri'nde yüzüyorum. Ancak nehrin kıyısı çöplerle dolu ve sağlıklı bir ortam söz konusu değil." diye konuştu.

Evinin nehre yakın olduğunu söyleyen Haydar Cabbar da, "Yaz aylarında sıcaklık artınca her iki günde bir Dicle'de yüzüyorum. Yüzmeyi de burada öğrendim." dedi.

Ülke genelinde temmuz ayıyla birlikte artan hava sıcaklıkları zaman zaman 50 dereceye yaklaşıyor.

Iraklıların yaz aylarında elektrik kesintileri yüzünden klima kullanma şansı azalıyor.


Yorumlar