Bağcılar'daki seçim standında çıkan bıçaklı kavga

- Bağcılar’daki seçim standında yaşanan bıçaklı kavgaya ilişkin tutuklanan 2 şüpheli, yapılan itirazın ardından tahliye edildi

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar'daki seçim standında çıkan bıçaklı kavga

İSTANBUL (AA) - Bağcılar’daki seçim standında yaşanan bıçaklı kavgaya ilişkin tutuklanan 2 şüpheli, üst mahkemeye yapılan itirazın ardından tahliye edildi.

Bağcılar Meydanı'nda 24 Haziran seçimleri için MHP ve İYİ Parti'nin açtığı stantlarda bulunan partililer arasında çıkan bıçaklı kavgaya ilişkin, Bakırköy Adliyesi'nde nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce şüpheliler Şenel B. ve Ferdi A.'nın tutuklanmasına, şüphelilerin avukatı Orkun Ayhan itiraz etti.

İtirazı değerlendiren 3. Sulh Ceza Hakimliği, isnat edilen yaralama ve basit yaralama suçlarının, Türk Ceza Kanunu kapsamında, alt ve üst sınırları, güncel infaz yasası ve müştekilerin soruşturma dosyasına ayrı ayrı ibraz etmiş oldukları şikayetten vazgeçme dilekçeleri birlikte değerlendirildiğinde mevcut delil durumu itibariyle tutuklama tedbirinin, beklenen ceza karşısında orantısız olacağını belirtti.

Bu aşamada adli kontrol tedbirleri ile beklenen faydanın sağlanabileceği değerlendirerek itirazın kabulüne karar veren Hakimlik, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün en yakın kolluk birimine imza atılması adli kontrol tedbirlerini koyarak, şüphelilerin tahliyesine karar verdi.

Yorumlar