Bağcılar'da yeni semt parkı hizmete girdi

- Belediye Başkanı Çağırıcı: - "Park ve bahçe projelerini, hemşehrilerimin yeşil ile iç içe yaşaması amacıyla hizmete sunduk"

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar'da yeni semt parkı hizmete girdi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Güneşli Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Güneşli Semt Parkı hizmete girdi.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamada, Güneşli Semt Parkı'nın geniş düzlüğünde çimenle kaplı alanda tulumbalar ile oturma birimlerinin bulunduğu elma bahçesinin yer aldığı belirtildi.

Bahçenin alt tarafında ise çim çayır bulunduğu aktarılan açıklamada, Bağcılar sakinlerinin zihin dinlendirici alanda su sesleri arasında piknik yapabileceği vurgulandı.

Parkta bulunan bahçenin üst bölümündeki 310 metrekarelik alanda, 100 kişilik kapasitesi kafe ve restoranın yer aldığı, ön tarafında da pergola altında gölgeli dış kullanım alanında ise 270 metrekarelik 2 çocuk oyun alanı bulunduğu ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bu alanda, aileler sohbet edip dinlenirken, çocuklar da oyun alanları ile 2 ayrı basketbol sahasında eğlenerek ve spor yaparak vakit geçirebilecek.Yaklaşık 240 metrekarelik sebze bahçesi ile içinde değişik bitkilerin yeşereceği biyolojik havuza da ev sahipliği yapan parkta, 5 bin 830 metrekarelik bitkisel alanı kapsayan 182 ağaç, 430 çalı, 30 bin yer örtücü, 2 bin 600 aromatik bitki, 950 gül, 300 saz bitkisi, 200 su bitkisi, 844 ayçiçeği bulunuyor. Parkı ziyaret eden ilçe sakinleri, mevsim farklılıklarını bitkiler üzerinden gözlemleyebilecek."

Açıklamada, parkta ayçiçeği tarhları, su bitkileri, sebze tarhları, aromatik bahçeler, çocuk eğitim tarhları, meyve bahçesi ve gül bahçeleri setlerin farklı konseptleri arasında yer alacağı bildirildi.

Parkın göz alıcı yerlerinden birisini de içinde bitki ve diğer canlıların barındıracak 130 metrekarelik biyolojik gölet ile etrafındaki bitki tarhlarındaki sulak alan bitkilerinin oluşturacağı aktarılan açıklama şöyle devam etti:

"Çınar yapraklı akça ağaçları ve bu ağaçların altındaki oturma birimleri de dinlenme alanı olacak. Sebze bahçesinde yetiştirilecek çeşitli bitkiler ve sebzeler ziyaretçilerin ihtiyaçlarına cevap verecek. Üst ana girişinde 15 araçlık bir otopark ve bisiklet bağlama alanının olacağı parkın terasında oturacak olan ziyaretçiler, su sesleri arasında parkın genelini yukarıdan izleyebilecek. Göz alıcı ve güzel kokan kekik, papatya, lavanta, biberiye, adaçayı ve ekinezya bitkilerinin zenginleştirdiği bir aromatik bahçe de bulunacak."

Açıklamada, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın şu görüşlerine yer verildi:

"Park ve bahçe projelerini hemşehrilerimin yeşil ile iç içe yaşaması amacıyla hizmete sunduk. İnşa ettiğimiz parkla hemşehrilerimin tarımla, bahçeyle ve bağlarla iç içe yaşamasını hedefledik. Parkımız güzel komşuluk ilişkilerinin gelişeceği mekan olarak hizmet verecek. Aileler göz alıcı peyzaja sahip bahçede dinlenip sohbet ederken çocuklar da oyun gruplarında eğlenecek. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun."

Yorumlar