Bağcılar'da lezzet yarışı

- Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yemek Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar'da lezzet yarışı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yemek Yarışması'nda dereceye giren kadınlar altınla ödüllendirildi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin ramazanda geleneksel olarak Kirazlı Ramazan Etkinlik Alanı'nda düzenlediği Yemek Yarışması büyük ilgi gördü. Radyocu Mehmet Yaşar'ın sunuculuğunu, jüri üyeliğini ise gurme Ayşe Tüter ile Hacı Abdullah Korun'un yaptığı yarışma, oldukça iddialı geçti.

Toplamda 150 kadın adayın katıldığı Yemek Yarışması, "Hamur İşleri", "Zeytinyağlılar", "Yöresel Yemek" ve "Tatlılar" olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi. Yarışmada her kategoride dereceye giren ilk 3 kadına altın verildi.

Başarılı yarışmacılara ödüllerini veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada gurmelerin zor bir süreci başarıyla tamamladığını belirterek, "Hanımlar, el emeği göz nuru ürünlerini sundular. Neticesinde de başarıya ulaştılar. Kendilerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çağırıcı, ayrıca Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde yöresel yemeklerle ilgili kurslar verdiklerini de sözlerine ekledi.

Gurme Ayşe Tüter de ürünlerin hepsinin nefis olduğunu aktararak, yemekleri seçmekte zorlandıklarını kaydetti.

Programa İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın yanı sıra ilçe sakinleri katıldı.

Yorumlar