Bağcılar'da ihtiyaç sahiplerine "iftar bileti"

- Belediye Başkanı Çağırıcı: - "Hayırseverlerin katkısıyla ihtiyaç sahibi bin ilçe sakinine iftar bileti dağıtılacak. Böylece ihtiyaç sahipleri evlerine yakın restoran ve lokantalarda iftarlarını yapabilecek" - "İlçedeki 10 bin ihtiyaç sahibi de verilecek 100 liralık alışveriş çeki ile marketlerden iftarlıklarını alabilecek"

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar'da ihtiyaç sahiplerine "iftar bileti"

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ramazanda hayırseverlerin katkısıyla ihtiyaç sahibi bin ilçe sakinine iftar biletini dağıtılacağını belirterek, "Böylece bakıma muhtaç, engelliler ile ihtiyaç sahipleri evlerine yakın restoran ve lokantalarda iftarlarını yapabilecek." dedi.

Çağırıcı, Kirazlı Metrosu İstasyonu yanında kurdukları etkinlik alanında, ramazan etkinlikleri ve programları hakkında bilgi verdi.

Ramazanı anlamına uygun şekilde yaşamak için ilçede çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini belirten Çağırıcı, ramazanın ülkeye ve İslam alemine huzur ve bereket getirmesini diledi.

İlk iftarın Kirazlı Metrosu Ramazan Etkinlik Alanı'nda düzenleneceği bildiren Çağırıcı, burada kurulacak 60 stantta sivil toplum kuruluşlarının yöresel ürünlerini tanıtacağını, radyocuların sunacakları programlarda davetlilerin, ilahiyatçı, imam-hafız, ilim insanı ve diyetisyenlerle buluşacağını, çocukların da yarışmalar, tiyatro oyunları, mehteran konseri ve gölge oyunlarıyla eğleneceğini söyledi.

Lokman Çağırıcı, ramazan hazırlıkları kapsamında 66 caminin temizlendiğini ifade ederek, ramazanda kardeş belediyelerle "Bereket Sofraları"nda buluşacaklarını, Almanya'nın Hamm, Kazakistan'ın Astana ve Almatı kentlerinde programlar düzenleyeceklerini kaydetti.

- "İhtiyaç sahiplerine iftar bileti ve alışveriş çeki dağıtılacak"

Belediye Başkanı Çağırıcı, bu yıl da 100 bin ilçe sakininin ramazan ayı boyunca kurulacak bereket sofrasında buluşacaklarına dikkati çekerek, 22 mahallede her gün kurulacak iftar sofrasında, 5 bin kişinin ağırlanacağını aktardı. Davetlilere çorba, sıcak yemek, tatlı, hurma, su ve ayran ikram edileceğini belirten Çağırıcı, şu bilgileri verdi:

"Ramazanda ihtiyaç sahipleri de unutulmadı. Hayırseverlerin katkısıyla ihtiyaç sahibi bin ilçe sakinine iftar bileti dağıtılacak. Bakıma muhtaç, engelliler ile ihtiyaç sahipleri evlerine yakın restoran ve lokantalarda iftarlarını yapabilecek. İlçede 10 bin ihtiyaç sahibi de kendilerine verilen 100 liralık alışveriş çeki ile marketlerden iftarlıklarını alabilecek. Osmanlı geleneği Askıda Ekmek Projesi kapsamında da ilçe sakinleri bir ekmek de ihtiyaç sahipleri için alacak."

Konuşmanın ardından Lokman Çağırıcı, iftar bileti uygulamasını bir restoranda basına tanıttı. Çağırıcı, biletin nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak gösterdi.

Yorumlar