Bağcılar'da çocuk oyun alanları organik ürünlerle temizleniyor

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da çocukların kullanımına açık oyun grupları, organik malzemelerle dezenfekte edilerek mikroplardan arındırılıyor. Bağcılar...

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar'da çocuk oyun alanları organik ürünlerle temizleniyor

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da çocukların kullanımına açık oyun grupları, organik malzemelerle dezenfekte edilerek mikroplardan arındırılıyor.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaşayanların zamanlarını geçirdikleri park ve bahçelerin güvenilir, temiz ve hijyenik olması için aralıksız çalışıyor.

Bu kapsamda ilçedeki 131 park ve oyun grupları çocukların sağlığı ön planda tutularak, organik malzemelerle ilaçlanıyor. Mikroplardan arındırılan park ekipmanları daha sonra köpük ve tazyikli suyla da temizleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, vatandaşların yaşamlarının bir parçası olan parklarla, çocukların daha sık vakit geçirdiği oyun gruplarında temizliğe ve hijyene çok hassasiyet gösterdiklerini ifade etti.

Çağırıcı, ailelerin huzur içerisinde vakit geçirdikleri parkları her zaman temiz tuttuklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın da oyun oynadığı oyun gruplarının güvenli, temiz ve hijyenik olmasına dikkat ediyoruz. Kırılan oyun gruplarının yerine yenilerini koyuyoruz, hasar görenleri tamir ediyoruz. Ailelerin dilekleri doğrultusunda yeni oyun grupları da hizmete sunuyoruz. Kültürümüzde piknik ve park alanlarının ayrı bir yeri vardır. Huzur bulduğumuz ve komşuluk ilişkilerimizi geliştirdiğimiz yerlerin başında parklar geliyor. Yavrularımızın güvenliği ve sağlığı için oyun gruplarımızın belirli bir standartta olmasına her zaman dikkat ediyoruz."

Yorumlar