Bağcılar'da 4 aylık bebeğin kaçırılmasına dava

- Ramazan Bayramı arifesinde alışveriş yapan ailenin mağaza önüne bıraktığı bebek arabasından 4 aylık bebeği kaçırdıkları iddia edilen tutuklu 4 sanık hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 4 sanığın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" gibi suçlardan 5,5 yıldan 25'er yıla değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar'da 4 aylık bebeğin kaçırılmasına dava

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da, 4 aylık bebeğin kaçırılması olayına karıştıkları iddia edilen 4 sanık hakkında, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" gibi suçlardan 5,5 yıldan 25'er yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şikayetçi Lokman Davulcu'nun ifadesinde, eşi Münevver Davulcu ve kızkardeşi ile 4 Temmuz'da Bağcılar Evren Mahallesi İstiklal Caddesi'ndeki bir giyim mağazasına gittiklerini, eşi ve kardeşinin alışveriş yapmak üzere mağazaya girdikleri sırada kendisinin de bebek arabasındaki oğlu Ahmet Davulcu ile mağaza önünde beklediğini söylediği belirtildi.

İddianamede, 15-20 dakika sonra siyah çarşaflı bir kadının bebek arabası civarına geldiğini gören Davulcu'nun, bir süre bekledikten sonra eşi ve kardeşine haber vermek için mağaza içerisine girip 2-3 dakika sonra döndüğünde oğlu Ahmet Davulcu'nun kaçırıldığı gerekçesiyle polise şikayetçi olduğu kaydedildi.

Olaya ilişkin çeşitli güvenlik kamera kayıtlarında, sanıklar Meryem, Nazan ve Mehmet Vaykı'nın 34 BC 0077 plakalı araçla söz konusu adrese geldikleri, Meryem ve Nazan'ın kara çarşaf tabir edilecek giysileri giydikleri, bebeği bu yerden alarak araca yöneldikleri ve olay yerinden ayrıldıklarının görüldüğü belirtilen iddianamede, sanıkların Pendik Çamçeşme Mahallesi'ndeki bir adreste ikamet ettiklerinin belirlendiği aktarıldı.

İddianamede, bu adrese yapılan operasyonda, bebek bakımında ve ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılan malzemelerin bulunduğu, bazı bebek malzemelerinin de dışarıya atıldığının belirlendiği anlatılarak, adreste sanıklar Mehmet, Meryem, Hülya ve Nazan Vaykı'nın ikamet ettiklerinin tespit edildiği bildirildi.

Sanıklar Meryem, Nazan ve Mehmet Vaykı'nın Ahmet bebeği birlikte hareket ederek kaçırdıkları, Hülya Vaykı'nın bu eyleme aktif katılmamakla evde bulunduğu süreç içerisinde temadi eden davranışlarla hürriyeti kısıtlama eylemine yardım ettiği kaydedilen iddianamede, operasyon sırasında sanık Nazan Vaykı tarafından bebeğin dördüncü kattan apartmanın havalandırma boşluğuna atıldığı anlatıldı. İddianamede, bebeğin atıldığı dairenin yüksekliği, atılan yerin beton zemini, mağdur Ahmet'in henüz 4 aylık oluşu birlikte değerlendirildiğinde bu eylemin "öldürmeye teşebbüs" niteliğinde olduğunun kabulü gerektiği vurgulandı.

İddianamede, sanıklar Mehmet, Meryem ve Hülya Vaykı'nın süreç içerisinde bebeği ikamet ettikleri dairede tutup, sonraki gelişmelerde de birlikte hareket etmek niyet ve kastı içerisinde oldukları ifade edilerek, bebeğin başka bir girişi bulunmayan ve duvar kırılarak girilen apartman havalandırma boşluğunda diğer apartman sakinlerinin beyanları üzerine bulunarak, anne ve babasına teslim edildiği kaydedildi.

- "Erkek çocuğu olmadığı için kaçırmış"

İddianamede, sanık Meryem Vaykı'nın Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğündeki ifadesinde, Hülya ve Nazan Vaykı'nın kızları olduğunu, Mehmet Vaykı'nın ise fiilen birlikte yaşadığı şahıs olduğunu beyan ettiği aktarıldı.

Meryem Vaykı'nın olay günü Mehmet ve kızı Nazan Vaykı ile Bağcılar'da seyyar olarak çeşitli ürünler satmak üzere gittiklerini anlattığı belirtilen iddianamede, Meryem Vaykı'nın, bir süre satış yaptıktan sonra başında kimse olmayan bebek arabası içerisinde gördüğü erkek bebeği, siyah çarşafın altına alarak, hızla Mehmet Vaykı'ya ait araca binerek olay yerinden ayrıldıklarını söylediği belirtildi.

İddianamede, Meryem Vaykı'nın erkek çocuğu olmadığını, birlikte yaşadığı Mehmet Vaykı'nın da erkek çocukları olursa kendilerinden ayrılmayacağını, kızlarının da sürekli bir erkek kardeşleri olmasını istediklerini düşünerek bebeği alıp Pendik'teki ikamet ettikleri eve geldiklerini, eve gelene kadar bebeği alıp sakladığından Mehmet ve Nazan Vaykı'nın haberdar olmadıklarını iddia ettiği aktarıldı.

İddianamede, sanıklar Mehmet ve Meryem Vaykı'nın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kasten öldürmeye teşebbüse yardım" suçlarını işledikleri gerekçesiyle 6,5'ar yıldan 17,5'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, Ahmet bebeği ikamet ettiği apartmanın dördüncü katından havalandırma boşluğuna attığı iddia edilen sanık Nazan Vaykı'nın "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 11 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Sanık Hülya Vaykı'nın mağdurun hürriyetinin kısıtlanması eylemine yardımcı olduğu savunulan iddianamede "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım" ve "kasten öldürmeye teşebbüse yardım" suçlarından 5,5 yıldan 12,5 yıla kadar kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame ağır ceza mahkemesince kabul edildi. Şüphelilerin yargılanmalarına ilerleyen günlerde başlanacak.

- Olayın geçmişi

Bağcılar'da Ramazan Bayramı arifesinde alışverişe çıkan Lokman ve Münevver Davulcu, bir mağazanın önüne bıraktığı bebek arabasındaki 4 aylık bebekleri Ahmet Davulcu kaçırılmıştı.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, bebeğin tutulduğunu tespit ettikleri Pendik Çamçeşme Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlemiş, Ahmet bebek ise apartmanın havalandırma boşluğuna atılmış şekilde bulunmuştu.

Yaralanan bebek hastaneye kaldırılmış, olayla ilgili 6 şüpheli gözaltına alınmıştı. Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen şüphelilerden 2'si savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 4 şüpheli Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğince "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmıştı.

Yorumlar