Bağcılar'da 4 aylık bebeğin kaçırılması davası

- Ramazan Bayramı arifesinde alışveriş yapan ailenin mağaza önüne bıraktığı bebek arabasından 4 aylık bebeği kaçırdıkları iddia edilen tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar'da 4 aylık bebeğin kaçırılması davası

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da, 4 aylık bebeğin kaçırılması olayına karıştıkları iddia edilen 4 sanığın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" gibi suçlardan 5,5 yıldan 25 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet, Meryem, Nazan ve Hülya Vaykı ile taraf avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunması alınan Meryem Vaykı, seyyar satıcılık yaptığını ve 10 yıldır İstanbul'da yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Mağazanın önünde arabasında çocuğu gördüm. Erkek çocuğum olmadığı için çocuğu alırsam kocam Mehmet'le barışırım diye düşündüm. Bebek arabasından çocuğu aldım. Bu sırada Mehmet Vaykı geldi, arabaya bindik. Sattığımız çamaşırların arasına koydum. Bu nedenle Mehmet çocuğu görmedi. Pendik'teki eve gelene kadar çocuk hiç ağlamadı. Kızım Nazan çocuğu aldığımı gördü. Mehmet bizi eve bıraktı. Çocuk 2-3 gün bizde kaldı. Yakalandığımız gün de pişman oldum. Çocuğu ailesine teslim edecektim. Ben çocuğa mama ve yiyecek almak için dışarı çıktım eve geldiğimde kimse yoktu. Komşular polislerin geldiğini söylediler. Ben de karakola gidip teslim oldum. Çocuğun apartman boşluğunda nasıl bulunduğu konusunda haberim yok."

Sanık mehmet Vaykı da "Olayın olduğu gün arabada çocuk olduğunu farketmedim. Polisler doğrudan 'Meryem çocuk kaçırmış' deyip nerede kaldığını sordu. Polisleri eve ben götürdüm. Polislerle birlikte kaldıkları üçüncü kattaki daireye çıktım, kapıyı çaldık açmadılar. Beni polisler aşağı indirdi. Sonra polisler kapıyı kırmış. Çocuğun kaçırılmasından, evde saklanmasından haberim yoktur." ifadelerini kullandı.

Sanık Nazan Vaykı da olay günü mağazanın önünde bebek arabasında çocuğu gördüklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Çocuğu arabadan ben aldım. Polisler gelince korktum, çocuğu saklamak istedim. Aklıma havalandırma boşluğuna sarkıttığımız sepet geldi. Aceleyle çocuğu havalandırma boşluğunda olan sepete koyduğumu zannettim. Sepeti de görmedim. Sonra öğrendiğim kadarıyla annem oradan sepeti daha önce kaldırmış. Bu nedenle çocuk havalandırma boşluğundan aşağıya düşmüş. Onun farkında bile değilim. Olanlardan çok pişmanım."

Sanık Hülya Vaykı ise çocuğu eve kimin getirdiğini bilmediğini savunarak, "Çocuğu komşunun çocuğu zannettim. Polisler geldi kapıyı kırdılar, korktum. Benim hiç bir şeyden haberim yoktur" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, 4 aylık bebek Ahmet Davulcu'nun tedavi gördüğü hastaneden evraklarının istenmesine karar verdi.

Sanık Hülya Vaykı'nın duruşmada görünen halini dikkate alan mahkeme heyeti, sanığın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde 3 haftayı geçmemek üzere gözlem ve müşahede altına alınarak akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla rapor aldırılmasına hükmetti.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilen duruşma, ertelendi.

- Olayın geçmişi

Bağcılar'da Ramazan Bayramı arifesinde alışverişe çıkan Lokman ve Münevver Davulcu'nun, bir mağazanın önüne bıraktığı bebek arabasındaki 4 aylık bebekleri Ahmet Davulcu kaçırılmıştı.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, bebeğin tutulduğunu tespit ettikleri Pendik Çamçeşme Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlemiş, Ahmet bebek ise apartmanın havalandırma boşluğuna atılmış şekilde bulunmuştu. Yaralanan bebek hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Olayla ilgili gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 4 şüpheli Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğince "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "kasten öldürmeye teşebbüs", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım" ve "kasten öldürmeye teşebbüse yardım" suçlarından 5,5 yıldan 25 yıla kadar değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.

Yorumlar