BAE'den Yemen'e kredi

- Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin Aden'in elektriğinin finanse edilmesi için BAE'den 47 milyon dolarlık kredi alınmasını onayladı

Google Haberlere Abone ol
BAE'den Yemen'e kredi

MARİB (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin Aden'in elektriğinin finanse edilmesi için Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) 47 milyon dolar kredi alınması anlaşmasını onayladığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi Aden'in elektriğinin karşılanması için BAE'den kredi alınması yönünde Abu Dabi Kalkınma Fonu ile Yemen Elektrik ve Enerji Bakanlığı arasındaki anlaşmayı onayladı.

Sağlanacak olan 47 milyon dolarlık finansmanla elektrik ile gaz dağıtım şebekeleri için teknik parça alınacağı ve 6 aylığına bir jeneratörün kiralanacağı bildirildi.

Aden ve sahil kentlerinde, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte artan elektrik ihtiyacının karşılanamaması, elektrik şebekelerinin uzun zamandan beri bakımsızlığı gibi nedenlerden dolayı halka hizmet verilmemesinden ötürü ülke genelinde geniş çaplı gösteriler düzenlenmişti.

Yorumlar