Baba ve kızının hayatını kaybettiği trafik kazası

- Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde minibüs beklerken çimento yüklü tankerin çarpması sonucu ölen baba ve kızı ile yaralanan diğer kızının, hastanede tedavi gören eşini ziyaret etmek için yola çıktıkları öğrenildi - Aşağıkuyulu Mahallesi Muhtarı Atabey: - "Ailenin maddi durumu hiç iyi değildi. Çok gariban bir aileydi. Kaymakamlık, geçen yıl ailenin eski evini yıkıp, yenisini yaptı ama oturmak nasip olmadı"

Google Haberlere Abone ol
Baba ve kızının hayatını kaybettiği trafik kazası

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde tankerin çarpması sonucu ölen baba ve kızı ile yaralanan diğer kızının, hastane ziyareti için yola çıktıkları öğrenildi.

Aşağıkuyulu Mahallesi Muhtarı Yüsri Atabey, yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden baba ve kızının ekonomik yönden çok mağdur olduklarını söyledi.

Ahmet Aslan'ın hastanede tedavi gören eşini kızları ile ziyaret etmek için sabah yola çıktıklarını, minibüs beklerken de kazanın meydana geldiğini ifade eden Atabey, şöyle konuştu:

"Ailenin maddi durumu hiç iyi değildi. Çok gariban bir aileydi. Sadece iki kızları vardı. Ahmet Aslan, iki kızıyla eşini ziyaret edip, bayram alışverişi yapacaktı. Sabah köyden çıktılar. Baba, kızları yola çıkmasın diye onların ellerini tutmuştu. O esnada Elazığ yönünden gelen çimento yüklü kamyonun şoförü uyumuş. Geldiği şeritten çıkıp yolun kenarında bekleyen aileye çarpıyor. Ailenin kimsesi yok. Bu nedenle yasını da biz tutacağız."

Atabey, ailenin maddi durumunun iyi olmadığını, bu nedenle Ergani Kaymakamlığınca ev konusunda destek sağlandığını dile getirerek, "Kaymakamlık, geçen yıl ailenin eski evini yıkıp, yenisini yaptı ama oturmak nasip olmadı." ifadelerini kullandı.

Tanker şoförünün uyuması nedeniyle kazanın meydana geldiğini iddia eden Atabey, bölgede benzeri trafik kazalarının çok yaşandığını savundu.

Atabey, "Uykusuz yola çıkanlara trafik ekiplerimiz izin vermesin. Yetkililerden isteğimiz, bu yol yapım çalışmasının bir an önce bitirilmesidir." diye konuştu.

Diyarbakır-Elazığ karayolu Aşağıkuyulu köyü mevkisinde yol kenarında minibüs bekleyen Ahmet Mehmet Aslan (50) ile kızları Remziye (12) ve Havva'ya (15) yoldan geçen çimento yüklü tanker çarpmış, arcın altında sürüklenen baba ile kızı Remziye Aslan, kaza yerinde hayatını kaybetmiş, ağır yaralanan Havva Aslan, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılmıştı.

Yorumlar