Azerbaycan'ın mobil operatörlerindeki soruşturmada FETÖ izi

- Azerbaycan'da cep telefonu abonelerinin kişisel bilgilerini, arama ve konum bilgilerini yasadışı yollarla elde edenlerin evine yapılan operasyonda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in konuşmalarının yazılı olduğu kağıtlar, FETÖ üyelerinin ve imamlarının isimlerinin yer aldığı listeler ele geçirildi - Operasyonda 4 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'ın mobil operatörlerindeki soruşturmada FETÖ izi

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da, cep telefonu abonelerinin, kişisel bilgilerini, arama ve konum bilgilerini yasadışı yollarla elde elden 4 kişi tutuklandı. Tutuklananların evlerinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in konuşmalarının yer aldığı kağıtlar, FETÖ üyelerinin ve imamlarının isimlerinin yazılı olduğu listeler ele geçirildi.

Devlet Güvenlik Hizmeti ve Başsavcılıktan yapılan ortak açıklamaya göre, mobil iletişim hizmeti veren şirketlerin başvurusu üzerine başkalarına ait kişisel bilgileri yasadışı yollarla elde eden kişilere yönelik soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada, Bakcell şirketinde baş mühendis görevini yürüten Şahin İsrayılov, Azerfon şirketinin çağrı merkezinde operatör olarak çalışan Fuad Ahmetli ile Azercell Telecom'da müşteri hizmetlerinden görev yapan Etibar Musayev'in, çok sayıda abonenin kişisel bilgilerini, arama ve konum bilgilerini yasadışı yollarla elde ederek Vügar Kasımov isimli şahsa gönderdiği tespit edildi. Zanlıların dördü de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tutuklananlardan, Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Hatai İlçesi Gençlik Kolları Başkanı da olan Fuat Ahmetli'nin evinde yapılan aramada, yasaklı dini yayınlar, CD'ler, FETÖ elebaşı Gülen'in konuşmalarının bulunduğu broşürler, FETÖ üyelerinin ve imamlarının isimlerinin yazılı olduğu evraklar ele geçirildi.

Telefon operatörlerinde çalışanlardan bilgileri toplayan Vügar Kasımov'un evinde ise çok sayıda vatandaşa ait nüfus cüzdanlarının kopyaları ve bu kimlikler adına alınmış numaraların sim kartlar bulundu.

Yorumlar