Azerbaycan'da "iyilik sofrası" kuruldu

- Türkiye Diyanet Vakfı, Azerbaycan'da bir köyde iftar daveti verdi

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'da "iyilik sofrası" kuruldu

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Azerbaycanlıları "iyilik sofrası"nda buluşturdu.

TDV'den yapılan açıklamaya göre, dün "İyilik Sofrası" adıyla verilen iftar daveti, Saatli iline bağlı Şirinbey köyünde gerçekleşti.

Çok sayıda Ahıska Türkü'nün de ağırlandığı iftara katılan Azerbaycan Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Kamil Güneş, vakfın dünyada 88 ülke ve 500 farklı bölgede ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini belirtti.

Kurulan iftar sofrasında çevre köylerden vatandaşlarla birlikte oruçlarını açtıklarını belirten Güneş, "Türkiye'den kardeşlerimizin katkılarıyla bu sofraları kurduk. 500'e yakın kişinin katılımıyla orucumuzu açtık. Ramazan süresince 8 farklı bölgede iyilik sofraları kuracağız İnşallah. Türk milletinin emanetlerini dünya Müslümanlarına ulaştırıyoruz." diye konuştu.

Azerbaycan'daki yardım faaliyetlerinin devam ettiğini ve TDV tarafından gönderilen ramazan gıda yardımların ihtiyaç sahibi 200 aileye ulaştırıldığını ifade eden Güneş, "Türkiye'deki kardeşlerimizin verdikleri yardımlar yerine ulaştı. Rabbim bu yardımların karşılığını dünya ve ahirette göstersin." dedi.

Burada konuşan Azerbaycan Ahıska Türkleri Komite Başkanı Muhammed Şamilov ise "Aynı sofrada iftarımızı açtık. Türkiyemizden gönderilen yardımları el birliğiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Allah kabul etsin." diye konuştu.

Şirinbey köyü din görevlisi Mürsev Demirov de Türkiye'den gelerek yoksullara ve yetimlere gıda dağıttığı ve iftar sofrası kurduğu için TDV'ye teşekkür etti.

Yorumlar