Azerbaycan'da FETÖ propagandasına önlem

-Azerbaycan Televizyon ve Radyo Şurası, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'le röportaj yayınlamaya hazırlanan ANS Televizyonu ve radyosunun yayınını durdurdu

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'da FETÖ propagandasına önlem

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile yaptığı röportajı yayınlamaya hazırlanan ANS Televizyonu ve radyosunun yayını durduruldu.

Yayın durdurma kararını Azerbaycan Televizyon ve Radyo Şurası verdi. Şura'nın açıklamasında, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Türkiye'deki darbe girişimini kınamasına, Azerbaycan halkının Türk halkının yanında olduğunu belirtmesine rağmen, ANS Televizyonunun terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'le röportaj yapmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Aliyev'in talimatı üzerine ANS Televizyonu hakkında inceleme başlatan Şura, Türkiye ve Azerbaycan arasında stratejik işbirliği ilişkilerinin bozulmasına yönelik tahribatı önlemek, terörizm propagandasına yol vermemek amacıyla televizyonun yayınını durdurma kararı aldı.

Yayın durdurma kararı, devlet kuruluşlarını güç yoluyla devirmeyi, devletin bütünlüğünü ve ülkenin güvenliğini bozacak faaliyetleri yaymayı ve terörizme açık davet sayılabilecek yayınları suç sayan Televizyon ve Radyo Yayını Hakkındaki Yasa'nın 11. maddesine dayandırıldı.

Şura, ANS Televizyonunun yasa dışı yayın faaliyetini yargıya da taşıyacak.

Yorumlar