Azerbaycan'da "Cumhuriyet Günü affı"

- Cumhurbaşkanı Aliyev'in eşi, Milletvekili Aliyeva'nın önerisiyle Milli Meclis'te kabul edilen aftan 10 bin kişinin yararlanması, bunlardan 3 bin 500 kişinin ise cezaevlerinden salıverilmesi bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'da "Cumhuriyet Günü affı"


BAKÜ (AA) - Azerbaycan Milli Meclisi, 10 bin kişinin yararlanması beklenen genel af yasasını kabul etti.

Milli Meclis, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi ve Haydar Aliyev Fonu Başkanı, Milletvekili Mihriban Aliyeva'nın "28 Mayıs Azerbaycan Cumhuriyeti Günü" dolayısıyla sunduğu genel af teklifini görüştü.

Kabul edilen yasayla, toplumsal infiale yol açmayan suçlardan ceza alan tüm mahkumlar af kapsamında olacak.

Bazı hafif suçlardan mahkum edilmiş kadınlar, suç işlediği dönemde 18 yaşını doldurmamış olanlar, engelliler, 60 yaşını doldurmuş mahkumlar, Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğü için çatışmalara katılanlar aftan yararlanabilecek.

Azerbaycan'ın, Ermeniler tarafından işgal edilen topraklarından kaçmak zorunda kalmış ve daha sonra cezaevine düşmüş olanlara yasada ayrıcalıklar tanındı. Yasadan 10 bin mahkumun yararlanması, bunlardan 3 bin 500'ünün ise salıverilmesi bekleniyor.

Milletvekili Aliyeva, meclis oturumundaki konuşmasında, aftan yararlanarak serbest bırakılan mahkumlara herkesin yardım etmesi gerektiğini belirtti.

Merhamet ilkesiyle yaşayan toplumların her zaman geliştiğini vurgulayan Aliyeva, "Bir kez hata yapmış insanlar bağışlanma hakkına sahiptir. Bizler onlara bu şansı tanımalıyız. Umarım, affedilecek kişiler toplumun değerli bireyleri olurlar" dedi.

Yorumlar