Azerbaycan ile Belarus işbirliğini geliştiriyor

- Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da, mevkidaşı Aliyev ile görüştü - Azerbaycan ile Belarus arasında tarım, eğitim, gümrük, enformasyon, sosyal güvenlik ve spor alanlarında anlaşmalar imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan ile Belarus işbirliğini geliştiriyor

BAKÜ (AA) - Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Aliyev, Lukaşenko'yu resmi törenle karşıladı. Azerbaycan ve Belarus milli marşlarının seslendirildiği tören sonrasında Aliyev ve Lukaşenko, ikili ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, ikili görüşmede konuşan Aliyev, Belarus ile dostluk ilişkileri içerisinde olduklarını söyledi.

Mevkidaşıyla son yıllarda ikili düzeyde çok sayıda konuyu çözdüklerini ifade eden Aliyev, "Biz Belarus ile tüm alanlarda işbirliğini aktif şekilde sürdürmek niyetindeyiz. Tüm konularda birbirimizi destekledik ve destekleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Lukaşenko da Azerbaycan ile işbirliğini tüm alanlarda devam ettireceklerini ve bu işbirliğinin kimseye zarar vermediğini belirtti. Azerbaycan'ı kendilerine dost gördüklerini vurgulayan Lukaşenko, "Siz de bize en yakın dost gibi güvenebilirsiniz. Hangi konuda faydamız dokunacaksa buna her zaman hazırız" şeklinde konuştu.

- Azerbaycan ve Belarus arasında anlaşmalar

Görüşmeler sonrasında Lukaşenko ile Aliyev, Azerbaycan ve Belarus arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik niyet protokolünü imzaladı.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yakup Eyyubov ile Belaruslu mevkidaşı "Azerbaycan-Belarus 2025'e kadar sosyoekonomik işbirliği eylem programı"na imza attı.

Azerbaycan Devlet Televizyonu ile Belarus Devlet Televizyonu ile ilgili bakanlıklar arasında tarım, eğitim, gümrük, enformasyon, sosyal güvenlik ve spor alanlarında işbirliği anlaşmaları imzalandı.




Yorumlar