Azerbaycan heyeti Vali Çiçek'i ziyaret etti

- Vali Çiçek: -"Biz aynı millet, iki ayrı devletiz. Azerbaycan ile ortak tarihimizi, kültürümüzü gelecek nesillere de aktarmak için çalışmalar yürütüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan heyeti Vali Çiçek'i ziyaret etti

MUĞLA (AA) - Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ganire Paşayeva ile Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Necibe Nesibova, Muğla Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Çiçek, ziyaretlerin iki ülke arasındaki mevcut ilişkileri daha da pekiştireceğine inandığını söyledi.

Azerbaycan'ın dost ve kardeş ülke olduğunu belirten Çiçek, "Biz aynı millet, iki ayrı devletiz. Azerbaycan ile ortak tarihimizi, kültürümüzü gelecek nesillere de aktarmak için çalışmalar yürütüyoruz. Dilde, fikirde, ekonomide, işte birlikler yapıldıkça iki ülke arasındaki ilişkiler daha da güçlü bir hale gelecektir. İki ülke arasında kurduğumuz gönül köprüleri daha da sağlamlaşacaktır." dedi.

Muğla'da bulunmaktan mutlu olduğunu ve kendisini evinde gibi hissettiğini anlatan Paşayeva ise misafirperverlikten etkilendiğini vurguladı.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da güçlendiğini vurgulayan Paşayeva, "Bir millet iki devlet anlayışında olan ve Azerbaycan'a her zaman değer veren Valimize teşekkür ediyorum. Bu ziyaretlerle amacımız dost ve kardeş iki ülke Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirmektir. Siz değerli Valimizi Azerbaycan'da görmekten büyük bir onur ve şeref duyarız." diye konuştu.

Birlik ve beraberlik mesajlarının ön plana çıktığı ziyarette Ganire Paşayeva'ya, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Nuriyye Hüseynova, Orkun Kültür Akademi Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Demirak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Füsun Özerden de eşlik etti.

Yorumlar