Ayvalıklı öğrenciler kodlamaya başladı

- Ayvalık ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde açılan kursta, 45 öğrenci "kodlama" öğreniyor - Milli Eğitim Bakanlığının müfredata alınması yönünde çalışmalar yürüttüğü "kodlama"yı, öğrencilere dünya genelinde birincilikleri bulunan Türk yazılımcı Altınok anlatıyor - Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilen: - "Çocuklar bu eğitimin sonunda internetin zararlı alışkanlıklarını bir tarafa bırakıp, kendi yapmış oldukları programları kullanacaklar" - Yazılım programcısı Altınok: - "Bu kursla teknolojiyi sadece kullanan değil, üreten bir nesil yetiştirerek geleceği şekillendirmeyi, eğitimde ve toplumda teknolojiyi üretime dayalı kullanmayı hedefliyoruz" - "Bu eğitimin Türkiye'de ilk olması ve ilk kez çocuklara yönelik Ayvalık'ta başlaması, Ayvalıklı çocukların bilişim alanında bir adım önde olmasını sağlayacak"

Google Haberlere Abone ol
Ayvalıklı öğrenciler kodlamaya başladı

BALIKESİR (AA) - SUAT SALGIN - Ayvalık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde açılan kursta, 45 öğrenci "kodlama" öğreniyor. Milli Eğitim Bakanlığının müfredata alınması yönünde çalışmalar yürüttüğü "kodlama"yı, öğrencilere dünya genelinde birincilikleri bulunan Türk yazılımcı Gamze Oruç Altınok anlatıyor.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, yazılım ve algoritma geliştirme üzerinde dünya genelinde birincilikleri bulunan yazılımcı Altınok tarafından Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen ve 10 Temmuz'da sona erecek kodlama kursuna ilçedeki 8 okuldan 45 öğrenci katılıyor.

Yazılım programcısı Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kodlama dersleriyle algoritmik düşünce sistemini öğrenmiş bir nesil yetiştirmeyi ve öğrencilere problem çözme odaklı düşünmeyi öğretmeyi amaçladıklarını belirterek "Bu kursla teknolojiyi sadece kullanan değil, üreten bir nesil yetiştirerek geleceği şekillendirmeyi, eğitimde ve toplumda teknolojiyi üretime dayalı kullanmayı hedefliyoruz." dedi.

- "Kodlama, matematik gibi hayatın bir parçası"

Çocukların zannedildiğinden çok zihinsel yeteneklere sahip olduğunu söyleyen Altınok, şöyle devam etti:

"Öğrencileri yeter ki teknolojiyle ilgili doğru yönlendirelim. Programlama, matematiğin uygulama biçimlerinin en etkili yollarından birisi. Hayata dair her şey var programlamada. Kodlama aynen matematik gibi hayatın bir parçasıdır. En ufak bir plan yaparken dahi program yapıyoruz. Sınava hazırlanırken, yemek yaparken, arkadaşlarımızla buluşurken, ürün pazarlarken... Yapmadığımız tek şey bunları bilgisayar kodlarına dökmek. Çocuklar, kodlamayla hayattaki zorluklara daha eğlenceli ve hızlı sonuç verebilen bir şekilde çözümler üretecek."

- "Türkiye'de ilk"

Altınok, Java Script programlama diliyle başlayan eğitimin daha sonra öğrencilerin geliştirdiği uygulamalarla devam edeceğini dile getirerek "İlerleyen zamanlarda programlamayla ilgili farklı uygulamalar da yapacağız. Bu eğitimin Türkiye'de ilk olması ve ilk kez çocuklara yönelik Ayvalık'ta başlaması, Ayvalıklı çocukların bilişim alanında bir adım önde olmasını sağlayacaktır." diye konuştu.

- "Eğitim sonunda internetin zararlı alışkanlıklarını bırakacak"

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen de Bakanlık bünyesindeki tüm okullarda verilmesi planlanan kodlama eğitiminin Ayvalık'ta bu yıl başladığını aktardı.

İlçe genelindeki 8 okuldan 45 öğrencinin "Code.org" eğitim sistemini öğrenmek için açılan kursta eğitim gördüğüne değinen Bilen, şunları söyledi:

"Yaklaşık 2,5 ay sürecek olan kursun sonunda öğrenciler farklı bir programlama diliyle ikinci bir eğitime tabi tutulacaklar. Türkiye'de bir ilk olan kursumuzdaki en büyük avantajımız, 6 kez üst üste dünya derecesi olan ve özellikle yazılım geliştirme ve kodlama konusunda iyi olan eğitmenimiz Gamze Oruç Altınok'tan bu eğitimi almalarıdır. Çocuklar bu eğitimin sonunda internetin zararlı alışkanlıklarını bir tarafa bırakıp, kendi yapmış oldukları programları kullanacaklar. Burada eğitim ve öğretimin daha sağlıklı ve daha doğru kullanılmasını teşvik ediyor, aynı zamanda çocuklarımızın düşünmesini, öz güven aşılamasını sağlıyoruz. Bu program neticesinde çocuklar kendi uygulamalarını kendileri programlayabilecek. Bunu yaparken kendi dünyalarına da bir şeyler katarak interneti doğru kullanmalarını sağlayacaktır. Bu da ailelerin çocuklarına interneti daha güvenli, sağlıklı, huzurlu bir şekilde kullanmalarını sağlayacaktır."

- "Eğitimler matematiksel olarak hızlı olmamı sağlıyor"

Kursa katılan öğrencilerden Leyla Nilay Karaca, kodlama dersleri almaya başladıktan sonra bilgisayar hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını düşünmeye başladığını dile getirerek "Bu yüzden de Code.org'u öğrenci arkadaşlarımın mutlaka öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu eğitimler matematiksel olarak hızlı olmamı sağlıyor. Sayısal zekamı geliştirecek. Böylelikle düşündüğüm her şeyi kolay tasarlayacağım." dedi.

Öğrencilerden Mert Altıntaş da kurs sayesinde analitik düşünceyi geliştirip hayal ettiği uygulamaları yapabileceğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Bu yüzden de ben şimdiden bu programı öğrenmeye başladım. Çok mutluyum. Çünkü çok zevkli ve öğretici bir sistem. Ben bunları öğrendiğim için çok şanslıyım."

Yorumlar