Ayvalık'ta bir grup kadından protesto gösterisi

- Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi üyeleri, olayı protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Ayvalık'ta bir grup kadından protesto gösterisi
BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi üyesi bir grup kadın, hemşire Ayşegül T'nin otobüste darbedilmesini protesto etti.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup üyeleri, ellerinde dövizlerle Kurban Bayramı'nın birinci günü İstanbul'da hemşire Ayşegül T'nin otobüste darbedilmesini kınadı.
Grup adına basın açıklaması yapan Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi Üyesi Zehra Tanrıverdi, yargının kadına yönelik şiddet gerçekleştirenlere hakkaniyetli cezalar vermesini istedi.
Tanrıverdi, dün İzmir'in Bornova ilçesinde atama bekleyen Türkçe Öğretmeni Neriman G'nin (23) garsonluk yaptığı iş yerinden dönerken iki erkeğin tacizine uğradığını belirterek, "İki erkekten biri 'Bana kimse hayır diyemez' diye bağırıp, genç kadına saldırdı. Yumruk darbeleriyle Neriman'ın bir gözü kapandı, üstü kan içinde kaldı. İstanbul'da şort giydiği için bir kadını tekmesiyle bayıltan zorba serbest. Devlet kadınları değil şiddet uygulayanları koruyor." ifadelerini kullandı.
Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi Lideri Nebahat Dinler de kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını vurguladı.
Bunun son örneklerini iki gün arka arkaya yaşadıklarını ifade eden Dinler, "İstanbul'da genç bir hemşire üzerine giydiği şort nedeniyle darbedildi. Dün ise bir öğretmen arkadaş sokaktaki iki erkeğin teklifini reddettiği için darbedildi. Darbedilen kadının otobüstekiler tarafından kurtarılmayışına ve saldırganın yakalandığı anda akli dengesinin yerinde olmadığı gibi bir mazerete sığınılmasına, bugün de serbest bırakılmasına tepki gösteriyoruz. Biz kadınları evlere kapatmaya çalışan zihniyete karşı sokaklarda olacağız." diye konuştu.
Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Yorumlar