Ayşe Tolga, "İyilik Sende"yi Telefon Kütüphanesi için seslendirdi

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom'un, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliği ile görme engelli kitapseverlere...

Google Haberlere Abone ol
Ayşe Tolga, "İyilik Sende"yi Telefon Kütüphanesi için seslendirdi

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom'un, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliği ile görme engelli kitapseverlere ücretsiz sunduğu Telefon Kütüphanesi, yeni gönüllüleri ve kütüphaneye eklediği eserleri ile içeriğini zenginleştirmeyi sürdürüyor. Oyuncu Ayşe Tolga, ilk yazarlık deneyimini yaşadığı "İyilik Sende" kitabını seslendirerek Telefon Kütüphanesi projesine destek verenler arasına girdi.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Tolga, Türkiye'nin ilk Telefon Kütüphanesine sesi ve kalemiyle destek vermekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Tolga, "Çok severek yazdığım ve içinde faydalı bilgiler olduğuna inandığım İyilik Sende kitabımdaki iyiliğin, Braille alfabesi ile basımı olmadığı için okuma şansına sahip olmayan dostlarımıza da ulaşmasını hedefledim. Ne mutlu ki hedefime Türk Telekom’un sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi vesilesiyle ulaşmış oldum. Kitabımı, bu proje için okurken ben de tekrar şifalandım. Dinleyen herkese iyilik getirmesi niyetiyle okudum." dedi.

Oyunculuk dışında klinik aromaterapist ve bütünsel terapi uzmanı olarak da bilinen Tolga'nın “İyilik Sende” kitabı, sanatçının yaşadığı 10 yıllık deneyimin ardından keşfettiği zihinsel, bedensel ve ruhsal olarak iyi olabilmenin ipuçlarını içeriyor.

Tolga, kitabında insanların sahip olduğu iyilik gücünü nasıl geri kazanabileceklerini ve nasıl kullanabileceklerini hatırlatıyor.

Telefon Kütüphanesi, geçtiğimiz yılın sonunda hizmete alınan yeni kullanıcı dostu sesli menüsü ve zenginleştirilmiş içerik ve fonksiyonları ile 2016'nın ilk 3 ayında aranma oranını geçen yılın aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 30 artırmayı başardı. Bugüne kadar yaklaşık 210 bin kez aranan ve aranma süresi toplamda 4 milyon dakikayı aşan projede sesli kitap sayısı da bine ulaştı.

Yorumlar