Aydın'daki FETÖ/PDY operasyonu

- FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla 5 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Aydın'daki FETÖ/PDY operasyonu

AYDIN (AA) - Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla 5 kişi tutuklandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları şüphesiyle gözaltına alınan, aralarında iş adamları, esnaf ve siyasilerin de bulunduğu 82 kişiden 48'i, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in kardeşi Ömer Erdem ile CHP’li Efeler Belediye Meclis Üyesi Çetin Dokuzlu’nun da aralarında bulunduğu 43 kişi, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İş adamlarından İlhan Aksoy, Şaban Koyuncu, İsmail Erdem, Mehmet Tuğcu ve Tuğba Kuruyemiş işletmelerinin sahibi Ahmet Tonkul ise tutuklandı.

Tutuklu zanlıların üzerilerinde 1'er dolar bulunduğu öğrenildi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 27 Temmuz'da Koçarlı, Efeler, Söke ve Nazilli ilçelerinde, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında iş adamları, esnaf ve siyasilerin de bulunduğu kişilerin evlerinde arama yapılmış, 82 kişi gözaltına alınmıştı.

Yorumlar