Aydın Valisi Koçak görevine başladı

- Aydın Valisi Koçak: - "Başarılı operasyonlarla terörün belini kırdığımızı düşünüyorum. Terörün ve teröristin kalemi kırıldı. Bundan sonra uzatmaları oynuyorlar" - "Güvenlik açıdan en üst seviyedeki hassasiyetimiz burada da devam edecektir"

Google Haberlere Abone ol
Aydın Valisi Koçak görevine başladı

AYDIN (AA) - Aydın Valiliği görevine başlayan Ömer Faruk Koçak, "Başarılı operasyonlarla terörün belini kırdığımızı düşünüyorum. Terörün ve teröristin kalemi kırıldı. Bundan sonra uzatmaları oynuyorlar" dedi.

Valiler Kararnamesi ile Mardin'den Aydın Valiliğine atanan Koçak, kaymakamlar, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerince valilik binası önünde karşılandı.

Valilikte basın toplantısı düzenleyen Koçak, Aydın gibi Anadolu'nun yurt yapılmasında önemli konuma sahip bir ilde göreve getirildiği için Allah'a şükrettiğini belirterek başta vatandaşlar olmak üzere çalışma arkadaşları, mali idareler, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarıyla çalışmalar yürüteceklerini, nerede ihtiyaç sahibi varsa orada bulunmaya gayret sarf edeceklerini belirtti.

Terör operasyonlarının yoğun olduğu bir ilden geldiği hatırlatılan Koçak, kamu hizmetlerinin ve sosyal hayatın devamında birinci önceliğin güvenlik olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Güvenlik olmadığı zaman ekonomik faaliyetler durur. Turizm kenti olma yolunda ciddi mesafeler kaydetmiş olan Mardin ilinde bizzat gördüm. Göreve başladığım dönemde sokaklarında iğne atılsa yere düşmeyecek kadar yoğun olan Mardin ilinde terör başladığında turizm faaliyeti bir anda durdu. Devlet, vatandaş açısından nasıl tarif edilebilir? Devlet, normal işleyen düzende evdeki beyaz eşya gibidir, ne kadar sessiz olursa, ne kadar az görünürse, insanların hayatında ne kadar az fark edilirse o kadar iyidir ama terör olması durumunda da en güçlü şekilde terörün karşısına çıkan, ezen balyoz gibi olmalıdır. Biz, burada bunu yapacağız. Güvenlik açıdan en üst seviyedeki hassasiyetimiz burada da devam edecektir."

- "Terörün ve teröristin kalemi kırıldı"

Aydın'daki güvenlik uygulamaları konusundaki değerlendirmesi sorulan Vali Koçak, şunları söyledi:

"Maalesef terör küreselleşti. Terörün nerede ne zaman karşımıza çıkacağı ve insanlara nasıl zarar vereceği fikri oluştu ama tahmini zor bir durumdur. Dolayısıyla bugün terör tehdidinin arttığı dönemleri yaşıyoruz. Tedbirlerin üst seviyesine çıkmasına ihtiyaç var. Biraz görünmez olmalıyız ama zaman olur ki görünmeliyiz. Terör tehdidi ortaya çıktığı zaman devlet, yıldırım gibi hızlı ulaşmalıdır. Bu kadar da güçlü olmalı ama ihtiyaç olmadığı zaman mümkün olduğu kadar sessiz olmalıdır."

Sürdürülen başarılı operasyonlarla terörün belinin kırıldığını düşündüklerini aktaran Vali Koçak, "Terörün ve teröristin kalemi kırıldı. Bundan sonra uzatmaları oynuyorlar. Temizlik hareketi devam edecektir. Şehirlerde terörizmi faaliyetlerini gerçekleştirmek için girişilen terör faaliyetleri başarı ile engellendi. Şehirlerde temizlendiler, şimdi kırsalda temizlik var. İnşallah onun da uzun sürmeyecek bir zaman dilimi içinde gündemimizden terörü çıkartılacak şekilde sonuçlandırılacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Vali Koçak, bir soru üzerine ise vatandaştan kopuk idareciliğin başarısızlığa götüreceğine işaret ederek vilayetten daha çok dışarıda olmayı planlandığını kaydetti.

Yorumlar