Aydın'da 1 Tümgeneral ve 1 Kurmay Albay açığa alındı

- Aydın'da, FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya ve Jandarma Kurmay Albay Cahit Hakan Öztürk açığa alındı - Aydın Valisi Kocak: - "FETÖ o kadar hain bir örgüt ki insanların ailesinin içine kadar girmiş durumda. Evlenen kişiler karısının ya da kocasının örgüt üyesi olduğunu bilmeyecek kadar haince bir çalışma yürütmüşler. Hain ve sinsi bir örgütle karşı karşıyayız"

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da 1 Tümgeneral ve 1 Kurmay Albay açığa alındı
Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya ile Jandarma Kurmay Albay Cahit Hakan Öztürk'ün görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Vali Koçak, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kentte yapılan operasyonlara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.
FETÖ soruşturması çerçevesindeki yapılan operasyonların devam ettiğini belirten Koçak, "Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya ile Jandarma Kurmay Albay Cahit Hakan Öztürk'ün İçişleri Bakanlığınca FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında görevlerinden uzaklaştırıldı" dedi.

Koçak, kamu kurumlarında yapılan operasyonlarda 619 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı bilgisini verdi.
Koçak, 15 Temmuz'u "Türk milletinin tarihinde kara bir gün ve en kara günün aydınlığa açıldığı bir ufuk" olarak nitelendirdi, ülkenin geleceğinin artık daha aydınlık olduğuna inandığını ifade etti.

Darbe girişimi sırasında kentte olumsuz bir durumun yaşanmadığını söyleyen Koçak, "Vatandaşlarımızla asker elbisesi giymiş hainlerin çatışması olmadı ancak bu Aydın’da hiç hareketlilik olmadı ve olmayacağı anlamına gelmiyor. Gerekli reaksiyonu göstererek oluşabilecek durumlara karşı gerekenleri yaptık." dedi.

Darbe girişiminin bir gecede olduğunu fakat hazırlıklarının uzun yıllar önce yapıldığının görüldüğünü, bunların temizlenmesi için çalışmaların süratle yapıldığını dile getiren Koçak, şöyle konuştu:
"Devletimiz acil bir şekilde bitirmek için çalışmalarını sürdürüyor. OHAL'den FETÖ üyesi olanlar dışındakilerin endişe etmesine gerek yok ama örgüt mensupları endişe etsinler, korksunlar. Başlarına daha çok gelecek. Bunlar dışında kimsenin endişe etmesine gerek yok bundan sonra hayat çok daha güzel olacak."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Koçak, belediyelerde herhangi bir operasyonun olup olmayacağı şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:
"FETÖ o kadar hain bir örgüt ki insanların ailesinin içine kadar girmiş durumda. Evlenen kişiler karısının ya da kocasının örgüt üyesi olduğunu bilmeyecek kadar haince bir çalışma yürütmüşler. Hain ve sinsi bir örgütle karşı karşıyayız. Yani şu kurumda yapılanmıştır bu kurumda yapılanmamıştır diyemiyoruz. Mahalli idarelerle ilgili kararı İçişleri Bakanlığımız verecek."

Yorumlar