Avusturya'da sığınmacı yanlısı grup

VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'da sığınmacı yanlısı grup, çok kültürlülüğün ve İslamlaşmanın durdurulmasını isteyen aşırı sağcı grubun yürümesine...

Google Haberlere Abone ol
Avusturya'da sığınmacı yanlısı grup

VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'da sığınmacı yanlısı grup, çok kültürlülüğün ve İslamlaşmanın durdurulmasını isteyen aşırı sağcı grubun yürümesine izin vermedi.

Aşırı sağcıların oluşturduğu "Kimlik Hareketi" üyeleri, sığınmacıları ve terör saldırılarını protesto etmek üzere Christian Broda Platz Meydanı'nda toplandı.

Sığınmacılar yüzünden Avrupa'da sosyal düzenin bozulduğunu, tecavüz, şiddet ve terör olaylarının arttığını ileri süren sağcılar, çok kültürlülüğün ve İslamlaşmanın durdurulmasını istedi.

Yaklaşık 100 kişiden oluşan gruptakiler, sığınmacı yanlısı politikalardan sorumlu tutukları Yeşiller Partisi Genel Merkezi'ne yürümek istedi.

Bunu haber alan yaklaşık 700 kişilik karşıt görüşlü grup, sağcıların yürüyeceği yolu kapattı. "Faşistlerin yürümesine asla izin vermeyeceğiz" yazılı pankart açan gruptakiler, "Irkçılar dışarı, sığınmacılar içeri" diye slogan attı.

Yürüyüşlerine izin verilmeyen gruptakiler bir süre sonra dağıldı, karşıt görüşlü gruptakiler slogan eşliğinde Yeşiller Partisi'ne yürüdü.

Eylem sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Yorumlar