Avusturya'da huzurevinde darp iddiasına soruşturma

- Savcılıkça, özel huzurevinde görevli bakıcıların darbettikleri yatalak hastalara hakarette bulundukları iddiasıyla soruşturma açıldı

Google Haberlere Abone ol
Avusturya'da huzurevinde darp iddiasına soruşturma

VİYANA (AA) - Avusturya'da özel huzurevinde görevli bakıcıların yatalak hastaları darbettiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

Aşağı Avusturya eyaletinin başkenti Sankt Pölten'deki savcılık, kentteki özel huzurevinde yatalak hastaların, bakıcılar tarafından darbedildiği iddiası üzerine soruşturma açtı.

Savcılık Sözcüsü Michaela Obenaus, yaptığı açıklamada, huzurevinde çalışan bakıcıların yatalak hastaları darbettikleri ve aşağıladıklarına yönelik iddiaların kendilerine iletildiğini ve inceleme başlatıldığını bildirdi.

Yaşadıkları olayları bir başkasına anlatamayacak ve yardım dahi çağıramayacak durumdaki bu insanlara yapılanların "kalleşlik" olduğunu belirten hasta yakınları da "Şeffaf ve akıllarda şüpheye yer bırakmadan olayın aydınlatılmasını istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Avusturya devlet televizyonu ORF ise haberinde "hastaların koktukları gerekçesiyle yüzlerine ve ağızlarına saç spreyi sıkıldığı, gözleri ve cinsel organlarına etil alkol sürüldüğü" iddialarına yer verdi.

Hasta yakınlarının avukatı Gerald Bachinger, hastaların bazı bakıcılar tarafından darbedildiği ve aşağılandığına yönelik ciddi emareler bulunduğunu ve olayın her yönüyle aydınlatılması gerektiğine dikkati çekti.

Huzurevi yöneticisi Florian Pressl, yatalak hastaları dövdükleri ve aşağıladıkları ileri sürülen 4 bakıcının işten uzaklaştırıldığını anlatarak, "Böyle bir olayın meydana gelmesinden ve bunu yapabilecek insanların varlığından dolayı çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Söz konusu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Pressl, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasına çalıştıklarını söyledi.

Huzurevi sözcüsü Christin Zwittnig de huzurevinin 100 yıllık geçmişi bulunduğunu, 90'ın üzerinde işçinin çalıştığını ve 114 yatakla hizmet verdiklerini belirterek, hastaların güvenini yeniden kazanmak için şeffaf bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Yorumlar