Avusturya'da burkini yasağına protesto

- Viyana'da bir grup, yüzme havuzuna girerek Fransa'daki burkini yasağını protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Avusturya'da burkini yasağına protesto

VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir grup, yüzme havuzuna girerek Fransa'daki burkini yasağını protesto etti.

Sosyal medya üzerinden organize olan yaklaşık 50 kişilik grup, şehir merkezinden geçen Tuna Kanalı kenarında toplandı. Yere harflerle "Biz isteğimiz gibi yüzeriz" yazan grup, müzik eşliğinde bir süre eğlendi.

Burkini giyen kadınlarında gelmesiyle hep birlikte sıraya giren grup, "Biz istediğimiz gibi yüzeriz" yazısı açtı. Toplu fotoğraf çektiren grup, daha sonra birlikte yüzme havuzuna girdi.

Etkinliğe burkini ile katılan Esma Ayad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa'daki burkini yasağını protesto etmek üzere etkinliğe katıldıklarını söyledi. Kadınların nasıl giyineceğine kamu otoritelerinin karışamayacağını savunan Ayad, "Yüzmek isteyen kadın istediğini giymekte özgürdür. Kimse, kimsenin ne giyeceğine veya ne giymeyeceğine karar veremez" diye konuştu.

Yasağın diğer Avrupa ülkelerine yayılmasından endişe duyduklarını belirten Ayad, kamu otoritelerine yasağı iptal eden mahkeme kararlarını hatırlattı.

Yorumlar