Avusturya sınır kontrollerinin uzatılmasını istiyor

VİYANA (AA) - Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Avrupa Birliği (AB) içerisinde sığınmacı krizi nedeniyle alınan acil sınır kontrolleri önlemlerinin...

Google Haberlere Abone ol
Avusturya sınır kontrollerinin uzatılmasını istiyor

VİYANA (AA) - Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Avrupa Birliği (AB) içerisinde sığınmacı krizi nedeniyle alınan acil sınır kontrolleri önlemlerinin uzatılmasını istedi.

Sobotka, Lüksemburg'da düzenlenen AB İçişleri Bakanları toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, AB içerisinde sığınmacı krizinin henüz bitmediğini ancak AB'nin acil sınır kontrolü önlemlerinin 15 Kasım'da sona ereceğini hatırlattı.

Yunanistan'da 50 binin üzerinde sığınmacı olduğuna, Balkan ülkelerinde de çok sayıda sığınmacı bulunduğuna dikkati çeken Sobotka, "15 Kasımdan itibaren sistemin hemen düzene gireceğini tahmin etmiyorum. O bakımdan sınır kontrollerinin uzatılması gerektiğini düşünüyorum ya da başka bir seçeneğe başvurulabilir." ifadelerini kullandı.

Sobotka, bu kapsamda Avusturya'nın Macaristan sınırındaki Nickelsdorf sınır kapısında uygulanan kontrollerin uzatılabileceğini veya başka seçenekleri gündemlerine alacaklarını aktardı.

Avrupa'da baş gösteren sığınmacı krizi ile Schengen bölgesinde sınır kontrolleri arttırılmış ancak bu uygulamanın 15 Kasımda sonlandırılması öngörülmüştü.

Yorumlar