Avusturya polisinden eylemcilere biber gazlı müdahale

- Viyana'da polis, aşırı sağcıların yürüyüşünü engellemek isteyen eylemcilere biber gazı ile müdahale etti

Google Haberlere Abone ol
Avusturya polisinden eylemcilere biber gazlı müdahale

VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'da polis, aşırı sağcıların yürüyüşünü engellemek isteyen eylemcilere biber gazı ile müdahale etti.

Aşırı sağcı Avusturya Kimlik Hareketi üyeleri, sığınmacı ve göçmen karşıtı bir eylem yapmak üzere Stadthalle Meydanı'nda toplandı. Avusturya ve aşırı sağcıların bayraklarını açan bir grup, meydana giderken solcu gruplarla karşı karşıya geldi.

Yolda bir restoranın bahçesinde karşılaşan gruplar birbirini protesto ederken, aşırı sağcıları korumak isteyen polis ile solcu grup arasında arbede yaşandı. Polis, sağcılara saldırmak isteyen bir eylemciyi gözaltına alırken, görüntü almak isteyen bir gazeteci engellendi ve kimliği kontrol edildi.

"Bizim Avrupamız, Avrupa Birliği değildir" pankartı açan aşırı sağcı grup, "Sığınmacıları istemiyoruz" ve "Vatan özgürlüktür. Çokkültürlülük son duraktır" sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

"Naziler dışarı" ve "Sığınmacılar hoş geldiniz" sloganları atan karşıt grup ise aşırı sağcıların yürüyeceği yolu trafiğe kapattı. Bunun üzerine aşırı sağcı grup, yolu değiştirerek Westbanhof tarafına yürümeye başladı.

Solcu gruplar ise "Naziler dışarı" ve "Irkçılara geçit yok" sloganları eşliğinde aşırı sağcı grubun yolunu yeniden kapattı. Polis, yolu kapatan gruba biber gazı ile müdahale etti. Sıkılan biber gazından başta eylemciler olmak üzere çok sayıda polis de etkilendi.

Taş ve korkuluklarla yolu kapatmaya çalışan eylemcileri kovalayan polis, direnen bazı göstericileri gözaltına aldı.

Polis kordonu altında yürüyüşe devam eden aşırı sağcılar ile solcu grup arasında yol boyunca tartışmalar yaşandı. İki grubun yol boyunca birbirlerine su, plastik şişe, balondan su bombası, patates ve yumurta attıkları görüldü.

Polisin göz yaşartıcı gaz bombası, eylemcilerin ise ses bombası attıkları duyuldu.

Yaklaşık 2 saat süren eylemde, tramvay, metro ve araç trafiğinde aksamalar yaşandı.

Protestolar nedeniyle aşırı sağcılar, Westbanhof tren istasyonunda eylemlerini sona erdirmek zorunda kaldı.

Polis, eylemde bin polisin görev yaptığını bildirirken, kaç kişinin gözaltına alındığını açıklamadı.

Yorumlar