Avusturya İslam Cemaati'nden Fransa'daki terör saldırısına tepki

- Avusturya İslam Cemaati Başkanı Olgun: - "Terörün İslamla kesinlikle bir alakası yok, olamaz. Kur'an Kerim'de ve Hazreti Peygamberin sünnetinde bu konuda yeterince kaynak var"

Google Haberlere Abone ol
Avusturya İslam Cemaati'nden Fransa'daki terör saldırısına tepki

VİYANA (AA) - Avusturya İslam Cemaati Başkanı İbrahim Olgun, Fransa'daki terör saldırısını kınadığını belirterek, "Terörün İslam'la kesinlikle bir alakası yok, olamaz" dedi.

Olgun, Türk gazeteciler içindüzenlediği basın toplantısında, Fransa'daki terör saldırıları başta olmak üzere dünya genelindeki bütün terör saldırılarını kınadığını belirtti.

"Terörün İslam'la kesinlikle bir alakası yok, olamaz. Kur'an Kerim'de ve Hazreti Peygamberin sünnetinde bu konuda yeterince kaynak var" diyen Olgun, Avrupa'da İslam ile terörün yan yana getirme yönünde bir çaba ve algı operasyonu bulunduğunu belirterek, terörün hiçbir dinle bağdaştırılamayacağını söyledi.

İslam cemaatinin 19 Haziran'da seçim yaptığını ve kendisinin de 113 delegeden 80'nin oyunu alarak başkan seçildiğini anlatan Olgun, seçimleri engellemeye çalışan bazı delegelerin seçim sonuçlarını iptal ettirmeye çalıştığını ifade etti.

- "Kayyum tehlikesi ile karşı karşıya"-

Muhalif isimlerin, seçime ve tüzüğe itiraz ederek mahkemeye başvurduğunu dile getiren Olgun, mahkemenin itirazları kabul etmesi halinde seçim yapılmadan cemaatin kayyuma devredileceğini anlattı.

Olgun, şöyle devam etti:

"Avusturya İslam Cemaati, kayyum tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bazı kardeşlerimiz kayyum meselesinin nasıl işlediğini bilmiyorlar. Zannediyorlar ki Avusturya İslam Cemaati'ne kendi içerisinden birisi devlet tarafından tayin edilip bu kayyum sürecini yönetecek. Böyle bir şey yok. Avusturya hukukuna göre devletin bildiği, tanıdığı bir hukukçu, kayyum olarak atanıp bütün hizmetler kayyum atandıktan sonra durabiliyor, askıya alınabiliyor."

- "Hepsinin hukukunu gözetmek zorundayım"

Başkan seçildikten sonra "Türkiye'nin adamı" suçlaması yapıldığını hatırlatan Olgun, Avusturya'da doğup büyüdüğünü, sadece üniversite eğitimi için 5 yıl Ankara'da bulunduğunu aktardı. Diyanet'e bağlı Avusturya Türk İslam Birliği'nde (ATİB) birkaç yıl görev yaptığını dile getiren Olgun, "Ben, sadece Türklerin bir başkanı değil aynı zamanda Arap, Boşnak, Arnavut, Pakistanlı ve Asyalı kardeşlerimizin hepsinin başkanıyım, hepsinin hukukunu gözetmek zorundayım." dedi.

Olgun, genç olması nedeniyle yapılan eleştirilere ise "Hiç kimse başkan olarak doğmuyor. Bu mevkiye gelen hiç kimsenin zaten başkanlık tecrübesi yok. Herkes zaten bu makam ve mevkiye geldiğinde bu tecrübeleri kazanmaya başlıyor" diye konuştu.

Yorumlar