Avustralyalılar en çok "helal atıştırmalığı" merak etti

- Helal atıştırmalık anlamına gelen "Halal Snack Pack", Macquaire Sözlüğü'nün 2016'da öne çıkan kelimeler anketinde Halkın Seçimi kategorisinde birinci oldu - Türk asıllı dönercilerin, patates kızartması ve dönerin üzerine kaşar ve sos ekleyerek satışa sunduğu "Halal Snack Pack"in, farklı etnik kökenlerdeki Avusturalyalılardan müdavimleri bulunuyor, bu yiyecek sosyal medyada kurulan sayfalarda yüz binlerce beğeni topluyor

Google Haberlere Abone ol
Avustralyalılar en çok "helal atıştırmalığı" merak etti

MELBOURNE (AA) - Avustralya'da "Halal Snack Pack" (helal atıştırmalık), geçen yılın en çok aranan kelimeleri arasında yer aldı.

Sydney'de Türk asıllı dönercilerin, Avustralyalıların en çok tükettiği patates kızartmasını, üzerine döner, kaşar ve sos ekleyerek satışa sunduğu "Halal Snack Pack", Macquaire Sözlüğü'nün 2016'da öne çıkan kelimeler anketinde Halkın Seçimi kategorisinde birinci oldu.

Özel paketlerde sunulan "helal atıştırmalık", Avustralya'da hazır gıda sektörünün temel yiyeceklerinden biri haline geldi.

Yiyeceği severek tüketen farklı etnik kökenlerden Avusturalyalılar, sosyal medyada kurulan sayfalarda müdavimi oldukları "Halal Snack Pack"'e yüz binlerce beğeni gönderiyorlar.

Irkçı kesimler ise "Halal Snack Pack"e gösterilen ilginin, İslam'ın ülkede etkisini artırmasının bir simgesi olduğunu savunuyor. Ancak bu kesimlerin helal ürünler ve "Halal Snack Pack" karşıtı kampanyaları Avustralyalılar arasında destek bulmuyor.

- "Sırf bunun için 30 kilometrelik yoldan geliyorum"

Melbourne'de üç farklı noktada döner dükkanı işleten girişimci Abdulkadir Aykan, "Halal Snack Pack"in Avustralyalıların talebiyle Sydney'de üretilmeye başlandığını belirterek, "Bizim İskender'e benziyor ama dönerin altına pide yerine Avustralya'da çok meşhur patates kızarması koyuluyor." dedi.

Melbourne kent merkezindeki gece de açık olan döner dükkanından "Halal Snack Pack" alan Karan Talibar, "Bu atıştırmalığı çok seviyorum, sırf bunun için 30 kilometrelik yoldan geliyorum." diye konuştu.

Avustralya''da yaşayan Adem Ceran, "Halal Snack Pack"in iskenderi hatırlattığını belirterek, "Herkes tadına bayılıyor. Ben de öyle." yorumunu yaptı.

Melbourne'da uzun yıllardır kebap sektöründe faaliyet gösteren iş yeri sahibi İbrahim Çavuşoğlu, helal atıştırmalık paketinin işçiliğinin diğer yemeklere oranla daha kolay olduğunu dile getirerek, "Gazla zahmeti yok, servis için fazla elemana gerek yok, sadece patates kızartmasını pişiriyor, isteyen için peynir ve sos ekliyoruz." diye konuştu.

- "Müşteriler, 1-1,5 saat sıra bekliyor"

Avustralya'da İslam karşıtı siyasi partiler ve grupların engelleme çalışmalarına rağmen Avustralyalıların kurduğu,180 binden fazla takipçisi olan "Halal Snack Pack" Değerlendirme Derneği (HSPAS) üyeleri, atıştırmalığın satıldığı dönercilere sertifika veriyor, bu da iş yerlerine rağbeti artırıyor.

HSPAS ödüllü iş yeri sahibi Ferhan Günsay, ödül aldıktan sonra müşteri yoğunluğunun arttığını vurgulayarak, "Müşteriler, bazen 1-1,5 saat sıra bekliyorlar." dedi.

Yorumlar