Avustralya’da karşıt gösteriler düzenledi

- Melbourne’da İslam karşıtı aşırı sağcı gruplarla ırkçılık karşıtları gösteri düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Avustralya’da karşıt gösteriler düzenledi

MELBOURNE (AA) – Avustralya’nın Melbourne kentinde İslam ve mülteci karşıtı aşırı sağcı gruplarla ırkçılık karşıtı gruplar karşılıklı gösteri düzenledi.

Aşırı sağcı gruplar Victoria Eyalet Parlamentosu önünde Müslümanlar ve mültecilere karşı gösteri düzenlemek istedi. Buna karşı çıkan ırkçılık karşıtı gruplar parlamento önünü kapatarak gösteriye izin vermedi. Bölgeye giremeyen ırkçılar gösterilerini Melbourne Müzesi önünde yaptı.

Gösteriler sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Grupların birbirine yaklaşmasına engel olmaya çalışan polis ve göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Avustralya bayrağını yakan ve gazetecilere saldıran bir gösterici polis tarafından gözaltına alındı.

- Müslümanlar hoş geldiniz, mültecilere özgürlük

Victoria Eyalet Parlamentosu önünde toplanan ırkçılık karşıtı göstericiler, Melbourne’da Müslümanlar ve mülteciler bahane edilerek yapılan ırkçı gösterilere izin vermeyecekleri yönünde sloganlar attı. "Müslümanlar hoş geldiniz, ırkçılara hayır", "Mültecilere özgürlük" sloganları atan grup daha sonra Melbourne kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Eyalet kütüphanesine kadar yürüyen grubun sözcülerinden Gerome Small, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Melbourne sokaklarında ırkçılığa yer olmadığını söyledi. Small, "Bugün önemli bir gün. Aşırı sağcılar yürüyüp ırkçılığı, korkuyu ve dehşeti Melbourne sokaklarında yaymak istedi. Göçmenleri korkutmak istediler. Ancak yüzlerce insan, farklı politik görüşleri olan insanlar bir araya gelip 'hayır, bu Melbourne’da olmayacak' dediler. Bunu görmek gerçekten çok güzel." dedi.

Yaklaşık 3 saat süren gösteriler grupların polis kontrolünde dağılmasının ardından sona erdi.

Yorumlar