Avustralya'da Başbakan Yardımcısı hakkındaki tartışmalar durulmuyor

- Parlamentoda yapılan oylamada Joyce'un görevinden alınması önergesi reddedildi

Google Haberlere Abone ol
Avustralya'da Başbakan Yardımcısı hakkındaki tartışmalar durulmuyor

CANBERRA (AA) - Avustralya'da eski çalışanıyla yasak ilişkiye girdiği ve kira bedeli ödemeden siyasi bir bağışçının evinde oturduğu ortaya çıkan Başbakan Yardımcısı Barnaby Joyce'un görevinden alınmasına yönelik parlamentoda yapılan oylamada ret kararı çıktı.

Muhalefetteki İşçi Partisinin parlamentoya sunduğu önergenin, Joyce'un üyesi olduğu Ulusal Partiden destek görmesi beklenirken, Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada önerge 70'e karşı 73 oyla reddedildi.

Bu arada Joyce'un gelecek hafta ABD'yi ziyareti sırasında Başbakan Malcolm Turnbull'un yerine görev yapmayacağı belirtildi.

Joyce'a açık destek veren Turnbull, bir hafta izne ayrılacak Başbakan Yardımcısının, ABD ziyareti sırasında başbakanlık görevini yürütmeyeceğini, bu işi Senato Başkanı Mathias Cormann'ın üstleneceğini açıkladı.

Barnaby Joyce, evliliğinin hali hazırda bozulduğunu, eski çalışanı Vikki Campion ile ilişkisinin özel bir mesele olduğunu ve zengin iş adamı Greg Maguire'ın kendisine 6 ay kira ödemeden dairesinde oturmasını teklif ettiğinde başbakan yardımcısı olmadığını savundu.

Avustralya Yüksek Mahkemesi geçen yıl çifte vatandaş olduğu gerekçesi ile Barnaby Joyce'un milletvekilliğini düşürmüştü. Durumun farkında olmadığını ifade eden Joyce, Yeni Zelanda vatandaşlığını bırakarak, aralık ayındaki ara seçimlere katılmıştı.



Yorumlar