Avrupalı savunma yapıları uzmanlarından Edirne'de inceleme

- Savunma yapıları uzmanı Neumann: - ''Türkiye'nin Avrupa'da daha fazla tanıtılması gerekir. Edirne'de birçok tarihi yapı var. Avrupa ile kıyaslandığında buranında aynı kapasitede olduğunu görüyoruz''

Google Haberlere Abone ol
Avrupalı savunma yapıları uzmanlarından Edirne'de inceleme

EDİRNE (AA) - Avrupa'dan gelen savunma yapıları uzmanları Edirne'de tarihi alanlarda incelemelerde bulundu.

Almanya, Hollanda, Fransa , Ukrayna ve İsviçre'den gelen savunma yapıları uzmanları, Balkan Savaşlarındaki Edirne savunması sırasında Şükrü Paşa tarafından karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası ve Roma İmparatorluğu döneminde kentin korunması için yapılan kalenin dört büyük surundan biri olan Makedonya Kulesi'ni gezdi.

Almanya'dan gelen savunma yapıları uzmanı Hans Rudolf Neumann, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 günlük Trakya gezilerinde ağırlıklı olarak son yüz yıldaki savunma hatlarını incelediklerini belirtti.

Edirne'de önemli tarihi yapıların bulunduğunu, kentin turizme daha fazla açılması gerektiğini vurgulayan Neumann, ''Bugün Edirne'nin Avrupa'nın en büyük turizm fuarında bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'nin Avrupa'da daha fazla tanıtılması gerekir. Edirne'de birçok tarihi yapı var. Avrupa ile kıyaslandığında buranın da aynı kapasitede olduğunu görüyoruz.'' dedi.

Savunma yapılarını inceledikten sonra bir rapor hazırlayacaklarını anlatan Neumann, Avrupa Birliği tarafından hazırlanan turizm ve kültür rotasına Trakya bölgesindeki bazı önemli yapıları da dahil etmek istediklerini vurguladı.

Edirne Şehir Plancısı Namık Kemal Döleneken ise uzmanların yaptığı incelemenin kentin tanıtımı ve turizm açısından çok faydalı olacağını belirtti.

Uzmanlar, bölgedeki diğer savunma yapılarını da inceleyecek.

Yorumlar