Avrupa'da sığınmacı krizi

- Yunanistan 4 sığınmacı daha gönderdi

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da sığınmacı krizi

ATİNA (AA) – Yunanistan, ülkeye yasa dışı yollardan giren 4 Suriyeli sığınmacıyı Türkiye’ye gönderdi.

Alınan bilgiye göre, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki sığınmacı krizine ilişkin mutabakat kapsamında, 4 sığınmacı özel bir uçakla Adana’ya götürülerek Türkiye’ye iade edildi.

İlk başta 12 sığınmacının geri gönderilmesinin kararlaştırıldığı ancak, 8’inin son anda iltica talebinde bulunması nedeniyle Yunanistan’da kaldığı belirtildi.

Öte yandan, Türkiye ve AB arasındaki mutabakatın yürürlüğe girmesinin ardından yasa dışı yollarla Ege Denizi’ni geçerek Yunan adalarına ulaşanların sayısındaki düşüş sürerken, son 24 saatte sadece 17 kişinin Yunanistan’a geçtiği açıklandı.

Yunan yetkililer, Sisam (Samos) Adası’na 11, Sakız (Hios) ve Midilli (Lesvos) adalarına da 3’er kişinin geldiğini açıkladı.

Bu arada, Sakız Adası’nda göçmen kampında tutulan ve iltica talebinde bulunan yaklaşık 50 sığınmacının, işlemlerin yavaş sürmesini protesto etmek için açlık grevi başlattığı bildirildi.

Yunan medyasında çıkan haberlerde, ağızlarını yara bandıyla kapatan sığınmacıların, bir an önce Yunanistan’dan ayrılmayı ve Avrupa ya da ABD'ye gönderilmeyi istediği belirtildi.

Yorumlar