Avrupa'da inşaat üretimi martta geriledi

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesinde inşaat üretimi bu yılın mart ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 ve Avrupa Birliğinde (AB) yüzde 1,4 geriledi. Avrupa...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da inşaat üretimi martta geriledi

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesinde inşaat üretimi bu yılın mart ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 ve Avrupa Birliğinde (AB) yüzde 1,4 geriledi.

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün açıkladığı ilk tahmin verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi bu yılın mart ayında şubat ayına kıyasla yüzde 0,9, 28 üyeden oluşan AB’de ise yüzde 1,4 azalış kaydetti.
İnşaat üretimi, bu ay geçen yılın aynı ayına kıyaslandığında ise Avro Bölgesinde yüzde 0,5 ve AB’de yüzde 1,4 azaldı.

Avro Bölgesinde inşaat üretiminin martta bir önceki aya kıyasla azalmasında inşaat mühendisliğinin yüzde 2 ve inşaat yapımının da yüzde 0,8 gerilemesi etkili oldu.
AB’nin inşaat üretiminde aynı dönemdeki azalış ise inşaat mühendisliğinin yüzde 2,9 ve inşaat yapımının da yüzde 1,1 gerilemesinden kaynaklandı.

Verisi bulunan AB ülkeleri içinde, mart ayında inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla azalış, yüzde 8,5’le Slovenya’da, en fazla artış da yüzde 3,5’le İsveç’te ölçüldü.
Yıllık bazda ele alındığında ise inşaat üretimi en fazla azalan ülke yüzde 36,7 ile Slovenya oldu. En fazla artış ise yüzde 16,4’le İsveç’te kaydedildi.

Yorumlar